Bir yılda 581 ölü: Maymun çiçeği virüsü Kongo’yu sardı

Bir yılda 581 ölü: Maymun çiçeği virüsü Kongo’yu sardı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ni saran maymun çiçeğine ilişkin verileri yayınlayan DSÖ, yılın başından bu yana 581 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) yılın başından bu yana 581 kişinin maymun çiçeği virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ülkedeki salgının boyutlarına işaret edilen açıklamada, 12 bin 569 kişide maymun çiçeği tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada, maymun çiçeği vakalarının başkent de dahil ülkenin 26 kentinin 22'sinde rapor edildiği vurgulandı.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR?

Endemik bir virüsün yol açtığı nadir hastalıklardan biri olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN