Maymun Çiçeği virüsünün ismi değişiyor

Maymun Çiçeği virüsünün ismi değişiyor

DSÖ, Avrupa öncelikli olmakla beraber dünyada etkisini gösteren ‘maymun çiçeği’ (Monkeypox) virüsünün adını, türcü ve yaftalayıcı dilden uzak tutmak için ‘Mpox’ olarak değiştireceklerini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), virüsün adının değiştirilmesi amacı ile uluslararası sağlık uzmanlarıyla uzun bir süredir gerçekleşen fikir alışverişinden ardından maymun çiçeğinin Mpox olarak isimlendirilmesi yönünde üye ülkelere tavsiyede bulunulacağı duyurusunda bulundu.

İsim değişikliği için gerçekleştirilen bir senelik zaman diliminde Mpox’un ‘tercih edilen isim’ olarak tavsiye edileceği, bunun ardından ise sürekli kullanılacağı ifade edildi. Endemik bir virüsün sebep olduğu nadir hastalıklardan biri olarak bilinen maymun çiçeği, insan bedeninde ilk olarak 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde görüldü.

1958’de maymunlarda görülmesi ile birlikte virüs, ‘maymun çiçeği’ olarak adlandırıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN