BM, Duhok'ta 9 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı kınadı

BM, Duhok'ta 9 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı kınadı

BM, Kuzey Irak Duhok'ta 9 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan havan topu saldırısını kınadığını açıkladı. BM Genel Sekreter Sözcülüğü ofisinden yapılan açıklamada, "Genel Sekreter, dün Irak Kürdistan Bölgesi'nin Duhok Valiliğinin Zaho ilçesinde 8 sivilin öldüğü ve 23 kişinin de yaralandığı ölümcül topçu ateşini kınadı" denildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Kuzey Irak Duhok'ta düzenlenen ve ikisi çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiği havan topu saldırısını kınadığını açıkladı. Saldırının ardından bölgede bir günlük ulusal yas ilan edildi.

9 kişinin hayatını kaybettiği saldırı hakkında BM Genel Sekreter Sözcülüğü ofisinden yapılan açıklamada, "Genel Sekreter, dün Irak Kürdistan Bölgesi'nin Duhok Valiliğinin Zaho ilçesinde 8 sivilin öldüğü ve 23 kişinin de yaralandığı ölümcül topçu ateşini kınadı. Genel Sekreter, saldırıyı çevreleyen koşulları belirlemek ve hesap verebilirliği sağlamak için olayla ilgili hızlı ve kapsamlı bir soruşturma yapılması çağrısında bulunuyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca BM Genel Sekreteri António Guterres'in, saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine "en derin taziyelerini" ilettiği ve yaralılara acil şifalar dilediği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN