BM: Gazze’de hiçbir yer güvenli değil

BM: Gazze’de hiçbir yer güvenli değil

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths Gazze hakkında açıklamada bulundu. Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığı belirtilen açıklamada, "Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Hastaneler değil, barınaklar değil, mülteci kampları değil. Kimse güvende değil. Çocuklar değil. Sağlık çalışanları değil. İnsanlar değil” ifadelerine yer verildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, saldırılardan en çok etkilenen Gazze ile ilgili açıklamada bulundu.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths yaptığı açıklamada Gazze'de hiçbir güvenli yerin kalmadığını belirtti. Açıklamasında, "Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Hastaneler değil, barınaklar değil, mülteci kampları değil. Kimse güvende değil. Çocuklar değil. Sağlık çalışanları değil. İnsanlar değil” dedi.

foto-2

ÇATIŞMALAR DURMALI

Griffiths yaptığı açıklamada çatışmaların durması gerektiğini belirterek, "Ne zaman Gazze’de gidişatın artık daha da kötüleşemeyeceğini düşünsek, öyle oluyor. Hayatta kalacak çok az şeyle insanlara tekrar taşınmaları emrediliyor ve birbiri ardına imkansız seçimler yapmaya zorlanıyorlar. İnsanlığa yönelik bu kadar bariz bir saygısızlığa son verilmeli. Çatışmalar durmalı” ifadesini kullandı.

Griffiths, “Ne zaman Gazze’de gidişatın artık daha da kötüleşemeyeceğini düşünsek, öyle oluyor. Hayatta kalacak çok az şeyle insanlara tekrar taşınmaları emrediliyor ve birbiri ardına imkansız seçimler yapmaya zorlanıyorlar. Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Hastaneler değil, barınaklar değil, mülteci kampları değil. Kimse güvende değil. Çocuklar değil. Sağlık çalışanları değil. İnsanlığa yönelik bu kadar bariz bir saygısızlığa son verilmeli. Çatışmalar durmalı” dedi.

Öte yandan İsrail'in savaş uçakları ile Gazze'deki iki okula düzenlenen saldırılarda en az 50 Filistinlinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN