Bölgede tansiyon yükseliyor: Tayvan Çin işgali için tarih verdi

Bölgede tansiyon yükseliyor: Tayvan Çin işgali için tarih verdi

Son dönemde tansiyonun yükseldiği Çin ile Tayvan arasında savaş çanları çalıyor. Çin’in kendi toprağı olarak gördüğü Tayvan’da yetkililer, iki ülke arasında 2027 yılında çatışma çıkabileceği konusunda uyardı.

Tayvan lideri Tsai Ing-wen’in geçtiğimiz haftalarda ABD’de üst düzey görüşmelerde bulunmasıyla Çin ile ABD arasındaki gerilim yeni bir boyuta taşınırken, Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, 2027 yılında iki ülke arasında çatışma çıkabileceği uyarısında bulundu.

ABD'nin istihbarat raporları ise, Çin yönetiminin orduya 2027'de Tayvan'ın ilhakına hazır olunması yönünde emir verdiğini gösteriyor.

ÇİN: ATEŞLE OYNAYAN KENDİSİNİ YAKACAK

Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, "Tayvan eski zamanlardan beri Çin topraklarının ayrılmaz bir parçası oldu. Tayvan boğazının iki yakası da aynı Çin'e aittir. Tek Çin ilkesi hakkında yaygara koparmak isteyenler için üstü kapalı konuşmayacağız. Tayvan meselesinde ateşle oynayanlar önünde sonunda kendilerini yakacak" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Hint Pasifik Kuvvetleri Komutanı Oramiral John C. Aquilino, "Çin'in Tayvan'a olası bir saldırısını önlemekle yükümlüyüz. Bölgedeki ABD kuvvetleri her türlü duruma hazır” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN