Bolsonaro'dan 44 saat sonra ilk açıklama

Bolsonaro'dan 44 saat sonra ilk açıklama

Brezilya’da gergin geçen seçimde solcu rakibi Lula’ya kıl payı yenilen aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, 44 saat sonra sessizliğini bozdu. Bolsonaro 2 dakikalık konuşmasında ne yenilgiyi açıkça kabul etti, ne de sonuçları reddetti, "Hayallerimiz devam ediyor" dedi.

Brezilya'da Devlet Başkanlığı seçimlerinde solcu aday Luiz Inacio Lula da Silva'ya yenilen mevcut lider Jair Bolsonaro, 44 saat süren sessizliğini 2 dakikalık bir açıklamayla bozdu. Bolsonaro, konuşmasında ne yenilgiyi açıkça kabul etti, ne de sonuçları reddetti.

'HAYALLERİMİZ DEVAM EDİYOR'

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Konuşmasında pazar günkü seçimde kendisine oy verenlere teşekkür eden Bolsonaro, "Hayallerimiz devam ediyor" dedi ve partisinin ilkelerini tekrarladı. Seçimde kendisini mağlup eden Lula'nın ismini zikretmeyen Bolsonaro gazetecilerden soru almadı.

67 yaşındaki Bolsonaro'nun, sonuçların belli olmasından sonra başkanlık sarayındaki odasında uyumaya çekildiği açıklanmıştı.

Daha önce yaptığı "Beni yalnızca Tanrı görevden alabilir" açıklaması nedeniyle Bolsonaro'nun seçim sonuçlarını tanımaması ihtimali gündeme gelmişti.

YOLLARI KAPATAN TARAFTARLARINA SESLENDİ

Brezilya genelinde kamyonlarla yolları kapatarak eylem yapan destekçilerine de seslenen Bolsonaro, bu eylemlere yeşil ışık yakmadı. Sağcı lider, söz konusu eylemlerin "seçim sürecindeki adaletsizliklere dönük tepkinin bir sonucu" olduğunu savundu.

Barışçıl eylemlere her zaman yer olduğunu söyleyen Bolsonaro, şöyle devam etti:

"Bizim yöntemlerimiz, toprak işgal eden, mülkiyete saygı göstermeyen solun kullandığı yöntemlerle aynı olamaz."

Solcu lider Luiz Inacio Lula da Silva'nın zaferiyle sonuçlanan seçimlerin ardından Bolsonaro'nun destekçileri 342 noktada kamyonlarıyla otoyolları kapatmıştı.

Yüksek Mahkeme yol kapatma eylemlerinin "ulusal güvenlik riski oluşturduğunu" söyleyerek bu eylemlerin engellenmesini emretti.

Ancak polis halen 250 noktada süren eylemleri dağıtmakta zorlanıyor.

'İKTİDAR GEÇİŞİ BAŞLAYABİLİR'

Bolsonaro'nun partisinin kurmaylarından Ciro Nogueira ise iktidar geçişinin başlayabileceğini söyledi. Yüksek Mahkeme de bir açıklama yayımlayarak, Bolsonaro'nun iktidar devri için yetki vermiş olmasının seçim sonuçlarını kabul etmek anlamına geldiğini kaydetti.

Öte yandan seçimleri kazanan Lula zafer konuşmasında birlik mesajları vermiş ve "Bu ülkenin barış ve birliğe ihtiyacı var. Bu halk daha fazla kavga etmek istemiyor" demişti.

Lula sadece kendisine oy verenlerin değil tüm Brezilyalıların başkanı olacağını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN