Bulgaristan Başbakanı Denkov Kiev'e gitti

Bulgaristan Başbakanı Denkov Kiev'e gitti

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov resmi ziyaret kapsamında Ukrayna'nın başkenti Kiev'e geldi. "Başbakan, hükümetimizin adaletin yanında durduğunu ve Ukrayna'nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceğini vurgulamak için bu sabah Ukrayna'nın başkentine geldi" dedi.

Bulgaristan hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Nikolay Denkov başkanlığındaki bir Bulgar heyeti bu sabah Kiev'e gitti.

Başbakana Adalet Bakanı Atanas Slavov, Enerji Bakanı Rumen Radev, Çevre Bakanı Julian Popov, Dışişleri Bakan Yardımcıları Tihomir Stoychev ve Stanimir Georgiev ve Savunma Bakanı Amiral Emil Eftimov eşlik ediyor.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Bulgar hükümeti sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Başbakan, hükümetimizin adaletin yanında durduğunu ve Ukrayna'nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceğini vurgulamak için bu sabah Ukrayna'nın başkentine geldi" dedi.

Bulgar Ulusal Televizyonu (BNT), heyetin Ukraynalı yetkililerle görüşmesinin beklendiğini ancak görüşmelerin konusunun güvenlik nedeniyle kamuoyuna açıklanmadığını bildirdi.

Bu, Denkov'un Haziran 2023'te Bulgaristan'ın hükümet başkanı olmasından bu yana ilk Ukrayna ziyareti. Ağustos 2022'de görevden ayrılan eski Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, aynı yılın Nisan ayında Ukrayna'yı ziyaret emişti.

Başlangıçta tereddütlü bir ortak olan Bulgaristan, savaş ilerledikçe Ukrayna'ya giderek daha fazla destek vermeye başladı. Denkov hükümeti kararlı bir şekilde Kiev yanlısı bir duruş sergiledi ve Bulgaristan Devlet Başkanı Rumen Radev'in muhalefetine rağmen Ukrayna'ya silah tedariki taahhüdünde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN