Burada ev sudan ucuz! Avrupa'nın bu kasabasında 4 liraya ev sahibi oluyorlar! Görenler şaşıp kalıyor...

Burada ev sudan ucuz! Avrupa'nın bu kasabasında 4 liraya ev sahibi oluyorlar! Görenler şaşıp kalıyor...

Türkiye'de konut fiyatları son dönemde uçuşa geçmişken, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden biri olan Hırvatistan'da bulunan Legrad kasabasında 13 sente ev satılması dikkat çekti. İşte detaylar...

Avrupa Birliği üyesi Hırvatistan'da yer alan Legrad kasabasında 13 sente evler satışa sunuldu. Yaklaşık 2000 kişinin yaşadığı Macaristan sınırındaki Hırvatistan'ın Legrad kasabasının nüfusu düşüşe geçti. Kasaba yaşamanı teşvik etmek ve bölge nüfusunu arttırmak için bir proje devreye alındı.

1-011.jpg

Legrad yönetimi, 2021 yılında kentteki 19 terkedilmiş ya da inşaatı tamamlanmamış boş evi o zamanki Hırvatistan’ın para birimi olan 1 kuna (4 lira 20 kuruş) fiyatına satışa sundu. Üstelik evler biraz bakımsız olduğu için konutlara tadilat yardımı da yapılıyor.

2-005.jpg

4 LİRA 20 KURUŞTAN (13 SENT) SATIŞA SUNULDU

CNBC'de yer alan habere göre; Ocak ayında hükümet, kentteki bazı boş veya terkedilmiş evlerin tanesi sadece 4 lira 20 kuruştan (13 sent) satışa sunduğunu duyurdu. Düşük maliyetli evlerden birini almak bazı şartlarda mevcut. Başka bir mülke sahip olmamak en önemli şartların başında geliyor.

3-001.jpg

Yerel Hırvat medya kuruluşu HRT, Legrad yönetiminin devreye aldığı programın başladığından beri kentte beş yıl öncesine göre daha fazla çocuk bulunduğunu belirtti. Legrad belediye başkanı Ivan Sabolic "Toplamda oturuma hazır 5 konut satıldı. Üç aile zaten buraya taşındı ve bizi sevindiren şey, her üç ailenin de taşınma sırasında yeni bir çocuğu olması. Bu durum kreşteki çocukların sayısını artırdı" dedi.

4-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN