Çarpıcı rapor: Kuraklık bir yılda Somali'de 43 bin ölüme neden oldu

Çarpıcı rapor: Kuraklık bir yılda Somali'de 43 bin ölüme neden oldu

Somali hükümeti tarafından yayınlanan yeni bir rapor, geçen yıl ülkeyi kavuran kuraklık nedeniyle daha önce fark edilenden çok daha fazla kişinin öldüğünü gösteriyor. Rapora göre kuraklık, ülkede yarısı çocuk 43 bin ‘fazla ölüme’ neden oldu.

Somali Sağlık Bakanlığı tarafından UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü’yle (DSÖ) birlikte hazırlanan çarpıcı raporda, London School of Hygiene & Tropical Medicine ve Imperial College London'daki araştırmacılar tarafından 2022 yılında Somali genelinde ölüm tahminleri derlendi.

Çalışma, 2017 ve 2018'deki benzer kuraklıklara kıyasla krize dönüşen kuraklık nedeniyle 2022'de Somali'de yarısı çocuk olmak üzere 43 bin fazla ölüm olduğunu tahmin ediyor.

SAĞLIK BAKANI ‘İYİMSER’

Somali Sağlık Bakanı Dr. Ali Hacı Adam Abubakar, "Somali'deki bu derinleşen ve uzayan gıda krizinin halk sağlığı üzerindeki etkisinin düzeyi ve ölçeği konusunda endişelenmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda, hayat kurtarmak ve savunmasız durumdakilerin sağlığını korumak için devam eden ve geniş ölçekli sağlık ve beslenme eylemlerimizi ve insani müdahalemizi sürdürebilirsek, kıtlık riskini sonsuza kadar geri çekebileceğimiz konusunda iyimseriz” ifadelerinde bulundu.

Bakan, “Bu olmazsa, savunmasız ve marjinalleştirilmiş olanlar bu krizin bedelini hayatlarıyla ödeyecek. Bu nedenle, tüm ortaklarımızı ve bağışçılarımızı, birkaç kişi için değil, herkes için çalışan dayanıklı bir sağlık sistemi inşa etmede sağlık sektörünü desteklemeye devam etmeye çağırıyoruz" şeklinde ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN