Çatışmalar nedeniyle turistler Haiti'de mahsur kaldı

Çatışmalar nedeniyle turistler Haiti'de mahsur kaldı

Haiti'de çeteler ve hükümet arasındaki çatışmalar devam ederken, birçoğu ABD ve Kanada'dan olmak üzere çoğu turist ülkede mahsur kaldı. Haiti'ye çok kez seyahat eden Kanadalı Richard Phillips, "Ciddi bir şekilde tuzağa düştük" dedi.

Haiti'de çeteler ve hükümet arasındaki çatışmalar nedeniyle ülkenin kapatılan uluslararası havaalanlarından birçok turist umutsuzca ülkeyi terke etmeye çalışıyor.

AP'de yer alan habere göre birçoğu ABD ve Kanada'dan olmak üzere çoğu turist çeşitli nedenlerle Haiti'ye gelmişti ve çatışmaların ortasında ülkede mahsur kaldı.

Haiti kargaşa ve çetelerin Başbakan Ariel Henry'nin istifa etmesi yönündeki talepleri nedeniyle felç olmuş durumdayken, artık otellere ve evlere kapatılmış durumda olan turistler bir çıkış yolu arıyor.

Birleşmiş Milletler, USAID ve şimdi Haiti'de kar amacı gütmeyen bir kuruluş için projeler üzerinde çalışmak üzere Haiti'ye çok kez seyahat eden Kanada'nın başkenti Ottawa'dan 65 yaşındaki Richard Phillips, "Ciddi bir şekilde tuzağa düştük" dedi.

ÇATIŞMALARDAN DOLAYI ENDİŞELİYİZ

Phillips, Şubat ayı sonlarında Haiti'ye vardıktan sonra çiftçilere mısır, pirinç, bezelye ve fasulyesiyle bilinen bir bölgede traktörlerin ve diğer makinelerin nasıl çalıştırılacağını ve onarılacağını öğretmek için güney kıyı kenti Les Cayes'e uçtu.

Phillips işi bittikten sonra başkent Port-au-Prince'e uçtu ancak uçuşunun iptal edildiğini gördü. Yakındaki bir otelde kaldı, ancak silah sesleri acımasızdı, bu yüzden daha güvenli bir bölgeye geçti.

Associated Press'e telefonla yaptığı açıklamada, "Aslında bu işin nereye varacağı konusunda oldukça endişeliyiz. Polis gücü çökerse sokaklarda anarşi olur ve bir ay veya daha uzun süre burada kalabiliriz" dedi.

29 Şubat'ta başlayan çete saldırılarında çok sayıda insan hayatını kaybederken, şiddet nedeniyle 15 binden fazla kişi evsiz kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN