Çekya, Macaristan'ın Ukrayna politikasına tepki gösterdi

Çekya, Macaristan'ın Ukrayna politikasına tepki gösterdi

Çekya Savunma Bakanı Cernochova, Macaristan'ın, Rusya-Ukrayna savaşındaki tutumu nedeniyle V4 Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmayacağını belirterek ''V4'ü her zaman destekledim ama Macar siyasetçileri için ucuz Rus petrolünün Ukraynalı kanından daha önemli olmasından dolayı çok üzgünüm'' dedi.

Çekya Savunma Bakanı Jana Cernochova, sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulundu.

Bakan Cernochova, Macaristan'da gelecek hafta düzenlenecek genel seçimlerde kampanyanın bir parçası olmak istemediğini, bu nedenle de bu ülkede gerçekleştirilmesi planlanan Vişegrad Grubu Ülkeleri (V4) Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmayacağını kaydetti.

Cernochova, açıklamasında "V4'ü her zaman destekledim ama Macar siyasetçileri için ucuz Rus petrolünün Ukraynalı kanından daha önemli olmasından dolayı çok üzgünüm." ifadelerine yer verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de dün yaptığı konuşmada, Macaristan'ın Rusya-Ukrayna savaşına yönelik tutumuna tepki göstermiş, Macar hükümetinden ülkesine destek vermesini istemişti.

Macar hükümeti ise ülkenin çıkarlarına ters olduğunu öne sürerek Rusya'ya yönelik enerji yaptırımlarına destekte bulunmayacağını ve Ukrayna'ya silah sevkiyatına izin vermeyeceğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN