Çekya'dan AB'ye: En azından bir Rus diplomatı sınır dışı edin

Çekya'dan AB'ye: En azından bir Rus diplomatı sınır dışı edin

İki gün önce Rusya-Çekya ilişkilerindeki gergin atmosferin sakinleştirilmesi gerektiğini söyleyen Çekya Başbakanı Babis, AB Sosyal Zirvesi'nde yaptığı açıklamada AB ülkelerinden en azından birer Rus diplomatı sınır dışı etmelerini istedi.

Çekya Başbakanı Andrej Babis, önceki gün Moskova ile Prag arasındaki ilişkilerde yaşanan gerilimin azaltılması gerektiğini söylemişti Porto'daki AB Sosyal Zirvesi'nde açıklama yapan Babis, bu kez Prag'la dayanışma içinde olduklarının nişanesi olarak AB ülkelerinden en azından birer Rus diplomatı sınır dışı etmelerini istedi.

Vrbetice'deki mühimmat depolarında yaşanan patlamalardan Moskova'yı sorumlu tutan Babis, 18 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı. AB ülkelerinin Vrbetice vakasını tüm AB'ye yapılmış bir saldırı olarak görmesi gerektiğini söyleyen Babis, diğer ülkelerin bu vakayla ilgili tutumlarını bir sonraki zirvede görmeyi umduğunu kaydetti.

Babis, Prag'la dayanışma içinde olduklarının nişanesi olarak AB ülkelerinden en azından birer Rus diplomatı sınır dışı etmelerini istedi.

NE OLMUŞTU?

Babis, 2014 yılında Vrbetice kasabasındaki mühimmat depolarında yaşanan patlamalardan Rusya'yı sorumlu tutarak 18 Rus diplomatın sınır dışı edilmesine karar vermişti. Kremlin ise Prag'ın suçlamalarının uydurma olduğunu vurgularken Rusya Dışişleri Bakanlığı da 20 Çek diplomatı istenmeyen kişi ilan etmişti.

İki gün önce Çek devlet televizyonuna demeç veren Babis, duygularla hareket edilmesi sonucu şu anda Rusya-Çekya ilişkilerindeki durumun gergin olduğunu belirterek gerilimli atmosferi sakinleştirmeleri gerektiğini vurgulamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN