Cinsel yolla bulaşan hastalıklar rekor seviyede! Sağlık yetkililerinden korkutan açıklama

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar rekor seviyede! Sağlık yetkililerinden korkutan açıklama

2022 yılında cinsel yolla bulaşan hastalıklar, 1918 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Sağlık yetkilileri, korkutan verileri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), 2022 yılına ait bulaşıcı cinsel hastalıklar istatistiklerini açıkladı. Geçen yıla oranla rakam rekor seviyelere ulaştı.

2022 yılı cinsel yolla bulaşan hastalıklar istatistiki raporunda, bel soğukluğu hastalığının 2022 yılında yüzde 50.3 oranında artış gösterdiğine dikkat çekerek bunun, kayıtların başladığı 1918 yılından itibaren en yüksek teşhis sayısı olduğunu vurgulandı.

Raporda ayrıca, 2022 yılında 8 bin 692 kişinin frengi hastalığına yakalandığı ve bunun da İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en yüksek teşhis sayısı olduğu belirtildi.

ingiltere-cinsel-yolla-bulasan-hastalik-istatistikleri.jpg

HASTALIKLARIN ORANLARI REKOR SEVİYEDE

UKHSA açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"2022'deki bel soğukluğu teşhisi sayısı, kayıtların başlamasından bu yana bildirilen en yüksek yıllık sayı olurken, frengi teşhisi sayısı 1948'den beri bildirilen en yüksek yıllık sayı oldu."

UKHSA raporunda, bel soğukluğunun her yaştan insanda artmakta olduğunu ancak en yüksek artışın 15 ila 24 yaş arası gençlerde olduğunun altını çizdi. Cinsel yolla bulaşan bir diğer hastalık klamidya ise bir önceki yıla oranla yüzde 24.3 artış gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN