Bombalanan baraj sonrası sel! Mayınlar suda yüzüyor

Ukrayna’daki Kakhovka Barajı’nın bombalanarak yıkılmasının ardından sel altında kalan yerlerde kurtarma çalışmaları ve risk altında bulunan bölgelerde tahliye çalışmaları devam ediyor. Saat 16.00 itibariyle bin 339 kişinin kurtarıldığı bilgisi geldi. Bakanlık 'evcil hayvanlarınızı mümkünse yanınıza alın' açıklamasını yaptı. Su yüzeyine çıkan mayınlar ise vatandaşları korkuttu. DSNS ekipleri olası bir patlama için uyarılarda bulundu.

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, Kahovka Barajı'nın vurulmasından sonra ülkede 24 yerleşim yerinin su altında olduğunu söyledi.

Klimenko, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, gece Kahovka Hidroelektrik Santrali'nin vurulması sonucu Dinyeper Nehri'nin sağ kıyısında su seviyesinin 2 metrenin üzerine çıktığını belirtti.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ukrayna’daki Kakhovka Barajı’nın bombalanarak yıkılmasının ardından sel altında kalan yerlerde kurtarma çalışmaları ve risk altında bulunan bölgelerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı bugün saat 16.00 itibariyle bin 339 kişinini tahliye edildiğini açıkladı.
Ukrayna İçişleri Bakanlığı’na bağlı polislerin ve Acil Durum Ekipleri (DSNS), aniden su basan yerlerde mahsur kalanları ve hayvanları kurtarmaya devam ettiklerini belirtip bölge halkına çağrıda bulundu.

'EVCİL HAYVANLARINIZI İHMAL ETMEYİN'

Bakanlık açıklamasında “Herson bölgesi sakinleri, tahliye ederseniz evcil hayvanlarınızı ihmal etmeyin: onları bağlı bırakmayın, kafeslerinden çıkarın veya mümkünse yanınıza alın. Tüylülere kurtuluş için bir şans verin” ifadelerini kullandı.

mayinalr.jpg
Mayınlar su yüzeyine çıktı

'KARA MAYINLARI SUDA YÜZÜYOR'

İçişleri Bakanlığı saat 16.00 itibariyle bin 339 kişiyi tahliye ettiklerini ifade ederek “İlk bilgilere göre Dinyeper'in sağ kıyısında 13 yerleşim yeri ve 260'tan fazla ev sular altında kaldı” açıklamasını yaptı.

cevredd.jpg

DSNS ekipleri ise sel sonucunda yer mayınlarının suda yüzdüğünü vurgulayıp halkın dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Çevredekilerin yardımıyla insanlar tahliye ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN