Emeklilere bayram öncesi toplu ödeme yapılacak! Tarihler belli oldu, yüklü meblağlar hesaplara yatırılıyor

Emeklilere bayram öncesi toplu ödeme yapılacak! Tarihler belli oldu, yüklü meblağlar hesaplara yatırılıyor

Maaş ödeme tarihleri Kurban Bayramı'na veya sonrasına denk gelen emeklilere sevindiren haber geldi. Milyonlarca emekli haziran ayı maaşlarını ve bayram ikramiyelerini toplu ödeme olarak alacak. İşte, emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih...

15 milyon emekli, maaşlarını ve bayram ikramiyesini beraber Kurban Bayramı'ndan önce alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklileri her ayın 17'si ile 26'sı arasında aylık alırken, BAĞ-KUR emeklileri her ayın 25'i ile 28'i arasında ödemelerini alıyor. Memur emeklileri ise maaşlarını ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor.

Kurban Bayramı nedeniyle SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin haziran aylıkları ile memur emeklilerinin temmuz aylıklarının erken ödenecek. Erken ödemeyle birlikte ikramiyeler de hesaplara yatırılacak.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

T24'te yer alan habere göre, SGK kapsamında gelir ve aylık alanların haziran aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyeleri 17 Haziran ile 21 Haziran 2023 arasında 5 gün içinde ödenebilir.

BAĞ-KUR kapsamında gelir ve aylık alanların haziran aylıkları ve bayram ikramiyeleri ise Kurban Bayramı öncesi, 22 Haziran 2023 tarihinde yatırılabilir.

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ise temmuz aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyeleri 23 Haziran 2023 günü hesaplarına geçebilir.

DUL VE YETİM MAAŞLARINA DA YANSIYACAK

Ayrıca, bayram ikramiyesinde yapılacak bir artışın dul ve yetimlere de yansıyacağı belirtiliyor. Ölüm aylığı alanlar, hisseleri oranında yeni tutardan yararlanacaklar.

Örneğin, bayram ikramiyesi tutarı 2 bin 500 TL olduğunda yüzde 75 ölüm aylığı alanlara 1500 TL yerine 1875 TL ikramiye verilecek.

Yüzde 50 ölüm aylığı alanlar 1000 TL yerine 1250 TL, yüzde 25 ölüm aylığı alanlar ise 500 TL yerine 625 TL ikramiye alacak.

Bayram ikramiyesi 3 bin TL olduğunda ise yüzde 25 ölüm aylığı alanlara 750 lira, yüzde 50 ölüm aylığı alanlara 1500 lira, yüzde 75 ölüm aylığı alanlara ise 2 bin 250 TL ödeme yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN