Doktorun teşhisi sonrası apar topar polis çağırdılar! Basit bir muayene için gitti, tutuklanıp hapse atıldı

Doktorun teşhisi sonrası apar topar polis çağırdılar! Basit bir muayene için gitti, tutuklanıp hapse atıldı

Hastanede giden kadın, doktorların yöntemini reddedince başına gelmeyen kalmadı. Polis çağıran hastane yönetiminin talebi üzerine tutuklandı. İşte, ilginç olayın detayları...

ABD'nin Washington eyaletinde yaşayan bir kadın, artan hasta şikayetleri nedeniyle doktora başvurdu. Uzmanlar tarafından yapılan tetkikler sonucunda, kadının tüberküloz olduğu ortaya çıktı.

KARANTİNA KARARINA DİRENİNCE TUTUKLANDI

Tedavisi ve halk sağlığı için karantinaya alınmak istenen kadın bunu kabul etmeyince polis çağırıldı.

Tacoma-Pierce İlçe Sağlık Departmanı, mahkeme belgelerinde 'V.N.' olarak anılan kimliği belirsiz kadınının, Pierce County hapishanesine götürüldüğünü ve izolasyon, test ve tedavi için özel olarak donatılmış bir odada tutulduğunu söyledi.

HALK SAĞLIĞI DİKKAT ALINDI

"Tüberkülozunu tedavi etmek için ihtiyaç duyduğu hayat kurtarıcı tedaviyi almayı seçeceğinden umutluyuz" açıklamasını yapan sağlık departmanı, bu gerekli müdahaleyle halk sağlığını destekleyen Pierce County Şerif Departmanı yardımcılarına teşekkür etti.

TV100'ün Tacoma News Tribune sitesinden derlediği habere göre, kadının tutuklanması, halk sağlığı departmanının 18 Ocak 2023 tarihinde kendisine tecrit etmesi emrini vermesinin ardından geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN