'Asgari ücreti öğrendim' diyerek nihai rakamı ilk kez paylaştı! Fatih Portakal canlı yayında açıkladı

2023 asgari ücret zammı için geri sayım sürüyor. Seçim öncesi asgari ücrete yüksek oranda zam yapmayı vadeden iktidar, zam için çalışmalara başladı. Gazeteci Fatih Portakal, iktidar temsilcilerinden edindiği yeni asgari ücreti, canlı yayında ilk kez açıkladı. İşte, 2023 Temmuz asgari ücret zammı son dakika haberi...

Milyonlarca asgari ücretli, 2023 Temmuz ayında yapılacak iyileştirmeyi bekliyor. 2023 yılının başında yapılan zam sonrası asgari ücret 8 bin 506 TL'ye yükseltilmişti. Gazeteci Fatih Portakal, yeni asgari ücret hakkında kulis bilgisini paylaştı.

2023 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Sözcü TV'de 5 Haziran 2023 Pazartesi günü ana haber bülteninde asgari ücretle ilgili konuşan Fatih Portakal, hükümet kaynaklarından bilgi edindiğini, yeni asgari ücretin 11 bin 500 TL olacağını söyledi.

Fatih Portakal, hükümet tarafından işverene de bir kolaylık sağlanacağını muhtemelen asgari ücretten vergi alınmayacağını aktardı.

2023 MAYIS ENFLASYONU NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon rakamlarını dün açıkladı. Daha önce yaptığı açıklamada Mayıs TÜFE hesabında 'sıfır fiyat' yöntemini uygulanacağı bildiren TÜİK, TÜFE verisinin Mayıs’ta aylık yüzde 0,04 arttığını açıkladı.

Yıllık enflasyon ise yüzde 39,59 olarak gerçekleşti. Böylece 17 ayın en düşük enflasyonu görüldü.

TEMMUZ 2023 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Ekonomistlerin 2023 Mayıs ayında yüzde 2'lik artış beklentisi eksiye dönerek 0,07 artacağı yönünde olmuştu. TÜİK'in 2023 Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile emekli ve memur 5 aylık zam oranı da netleşti.

Buna göre SGK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 15,26, memur ve memur emeklileri ise yüzde 13,13'lük zammı cebine koydu. Geriye ise nihai rakamı belirleyecek sadece 1 veri kaldı.

İlgili Haberler