Dev indirim market zincirinden üzen haber! 970 mağazasını kapatıyor

Dev indirim market zincirinden üzen haber! 970 mağazasını kapatıyor

Arka arkaya açıklanan iflaslar veya küçülen dev şirketlerin arasına bir yenisi eklendi. Dev indirim market zinciri üzen haberi paylaştı! Şirket, büyük zararının açıklanmasının ardından 970 mağazasını kapatacağını duyurdu...

ABD merkezli indirim marketi zinciri Dollar Tree, son dönemdeki düşük performans nedeniyle 970 mağazasını kapatma kararı aldığını duyurdu. Şirketin 2023'ün dördüncü çeyreğine ait bilançosunu açıklamasının ardından bu kararın alındığı belirtildi.

1,71 MİLYAR DOLARLIK ZARAR AÇIKLANDI

Dollar Tree to close nearly 1,000 stores, posts surprise fourth quarter loss - ABC News

Dollar Tree'nin 3 Şubat'ta sona eren üç aylık döneme ilişkin bilançosunda, 2023'ün dördüncü çeyreğinde 1,71 milyar dolarlık zarar açıklandı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde elde edilen 452,2 milyon dolarlık kara kıyasla oldukça düşük bir performansı gösterdi.

970 MAĞAZA KAPATILACAK

Şirketin yaptığı açıklamada, mevcut pazar koşulları ve mağaza performansının değerlendirilmesi sonucunda 970 mağazanın kapatılmasının planlandığı belirtildi. Ayrıca, 2024 mali yılının ilk yarısında yaklaşık 600 mağazanın daha kapatılacağı ifade edildi.

Bu gelişmelerin ardından Dollar Tree'nin hisseleri yüzde 14'ün üzerinde değer kaybetti. 1986 yılında Virginia eyaletinde faaliyete geçen Dollar Tree, mevsimlik ürünlerden oyuncaklara, kırtasiyeden ev dekorasyonuna kadar geniş bir ürün yelpazesini sadece 1 dolara sunmasıyla tanınıyor. Ancak, şirket 2021 yılında enflasyon nedeniyle ürün fiyatlarına yüzde 25 zam yapacağını paylaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN