Doğu Türkistan'daki toplama kampları South Park'ta sahnelendi

Doğu Türkistan'daki toplama kampları South Park'ta sahnelendi

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Müslüman dünyası Çin'in Doğu Türkistan'daki zulmüne sessiz kalırken, dünyaca ünlü South Park adlı çizgi dizi Uygurların yaşadığı insanlık dramını yeni bölümünde ekranlara taşıdı. Toplama kamplarında Uygur Türklerinin uğradığı işkenceler tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi.

KARAR ÖZEL/İSTANBUL

ABD'de yayınlanan dünyaca ünlü çizgi dizi South Park, dünyanın görmezden geldiği Doğu Türkistan'daki Çin mezalimini cesurca ekranlarına taşıdı. Toplama kamplarında zorla tutulan ve dinleri, inançları, ırkları yüzünden Çinlilerin işkencesine maruz kalan Uygur Türklerinin korkunç hayatını ekranlarına taşıyan South Park, izleyenlerin takdirini topladı.

19-10/06/4.jpg

İŞKENCE, ZORLA ÇALIŞTIRMA, ÖLÜM...

Bahse konu bölümde, başrol karakterlerinden Stan Marsh'ın babası Randy Marsh, Doğu Türkistan'daki toplama kampında Uygur Türklerinin yanında yer alıyor. Çin polisleri, Uygur Türklerine yaptıkları gibi Randy Marsh'a da işkencede bulunuyor, zorla çalıştırıyor ve çeşitli insanlık dışı uygulamalarda bulunuyor. Bir sahnede Çin polisi Randy Marsh'a bir kağıt veriyor ve okuması için elektrikli işkencede bulunuyor. Randy'e zorla okutulan kağıtta ise, "Ben Komünist Parti'nin gururlu bir üyesiyim. Parti, bireyden daha önemlidir." ifadeleri bulunuyor. Bu sahne ile toplama kamplarını bir 'eğitim kampı' gibi göstermeye ve Uygur Türklerinin burada mutlu olduğu yalanını dünyaya kabul ettirmeye çalışan Çin hükümetinin maskesi düşürülüyor.

19-10/06/3.jpg

Müslüman dünyasının sessiz kaldığı ve görmezden geldiği Doğu Türkistan'daki Çin zulmünü gözler önüne seren South Park dizisi, gerçekleri dünyaya aktaran bu bölümüyle herkesin beğenisini kazandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN