Dört günlük mesai deneyinde sonuç belli oldu

Dört günlük mesai deneyinde sonuç belli oldu

Autonomy düşünce kuruluşunun düzenlediği 4 gün mesai denemesinin sonuçları açıklandı. Birleşik Krallık'ta gerçekleşen çalışmaya katılan firmaların çoğunun sonuçlardan memnun olduğu belirtildi.

Autonomy düşünce kuruluşunun gerçekleştirdiği ve Birleşik Krallık'taki iş dünyasında büyük yankı uyandıran 4 gün mesai denemesinin sonuçları açıklandı. Haziran-Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen bu çalışmaya 61 firma katıldı ve elde edilen sonuçlar oldukça dikkat çekici.

Prestijli Cambridge Üniversitesi, ABD'den Boston Koleji ve Salford Üniversitesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları, 21 Şubat'ta kamuoyuyla paylaşıldı. Denemeye katılan 61 firmadan 54'ü, 4 gün çalışma düzenini sürdürmeye devam ederken, 31'i ise bu uygulamayı kalıcı hale getirdi. Bu sonuçlar, iş dünyasının bu yeni çalışma modeline olumlu bir tepki verdiğini gösteriyor.

İŞ VERİMLİLİĞİ ARTTI

Independent’ta yer alan habere göre; proje yöneticileri ve CEO'ların yüzde 55'i, 4 gün mesai sisteminin firmalarına olumlu etki yaptığını belirtirken, şirketlerin yüzde 82'si ise bu düzenlemenin çalışanların zihinsel sağlığına olumlu katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca, çalışanların yüzde 96'sı 4 günlük mesai düzeninin kişisel yaşamlarına olumlu yansıdığını belirtirken, iş verimliliğinin arttığını söyleyenlerin oranı da yüzde 86 oldu.

Araştırmanın yazarı Juliet Schor, 6 aylık test sürecinde elde edilen sonuçların oldukça olumlu olduğunu vurguladı. Şirketlerin yüzde 50'si, bu sistemin işten çıkma oranlarını azalttığını ve yüzde 32'si ise yeni işe alım süreçlerini iyileştirdiğini belirtti.

Bu sonuçlar, 4 günlük mesai düzeninin iş dünyasında yaygınlaşması ve daha fazla şirket tarafından benimsenmesi için önemli bir adım olabilir. Çalışanların iş-yaşam dengesini sağlamalarına olanak tanıyan bu model, iş verimliliğini artırarak hem çalışanların hem de işletmelerin kazançlı çıkabileceği bir yaklaşım olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN