DSÖ raporu: Gazze'de çocuklar açıklıktan ölüyor

DSÖ raporu: Gazze'de çocuklar açıklıktan ölüyor

Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara 5 aydır devam eden İsrail, yardım girişlerini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olmaya devam ediyor. Gazze’deki bulguları paylaşan DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, çocukların açlıktan ve susuzluktan öldüğüne, ciddi yakıt stoku sorununa, gıda ve tıbbi malzeme eksiliğine dikkat çekerek, “Korkunç bulgular” ifadelerini kullandı.

İsrail ve Hamas arasındaki savaş 7 Ekim'den bu yana devam ederken İsrail'in engellemeleri nedeniyle bölgede ciddi yakıt, gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, geçtiğimiz haftalarda DSÖ ekiplerinin Gazze’deki hastanelere yaptığı ziyaret kapsamında elde edilen bulguları aktardı.

Çocukların açlıktan ve susuzluktan öldüğüne, ciddi yakıt stoku sorununa, gıda ve tıbbi malzeme eksiliğine dikkat çeken Ghebreyesus, “Korkunç bulgular” ifadelerini kullandı.

'ORTAYA ÇIKAN KORKUNÇ BULGULAR...'

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, yaptığı açıklamada, “DSÖ'nün Gazze'nin kuzeyindeki Al-Awda ve Kamal Adwan hastanelerine yaptığı ziyaretler sırasında ortaya çıkan korkunç bulgular; ciddi düzeyde yetersiz beslenme, açlıktan ölen çocuklar, ciddi yakıt, gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı, hastane binalarının yıkılmış olması” ifadelerini kullandı.

'GIDA EKSİKLİĞİ 10 ÇOCUĞUN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANDI'

10 çocuğun açlıktan hayatını kaybettiği bilgisini paylaşan Ghebreyesus, şunları söyledi:

“Binalarından biri yıkılmış olan Al-Awda Hastanesi'ndeki durum özellikle dehşet verici. Kamal Adwan Hastanesi Gazze'nin kuzeyindeki tek çocuk hastanesidir ve hastalarla dolup taşmaktadır. Gıda eksikliği 10 çocuğun ölümüyle sonuçlandı. Elektrik eksikliği, özellikle yoğun bakım ünitesi ve yeni doğan ünitesi gibi kritik alanlarda hasta bakımı için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Her hastaneye 9 bin 500 litre yakıt ve bazı temel tıbbi malzemeler ulaştırmayı başardık. Bu, hayat kurtaran acil ihtiyaçların çok küçük bir kısmı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN