DSÖ’den Kovid-19 çağrısı: Bir şey biliyorsanız bize de söyleyin!

DSÖ’den Kovid-19 çağrısı: Bir şey biliyorsanız bize de söyleyin!

Son haftalarda dünyayı kasıp kavuran Kovid-19 virüsünün Çin’de bulunan bir laboratuvardan sızdığına dair ABD kaynaklı raporların ardından DSÖ’den çağrı geldi. DSÖ’nün başında bulunan Ghebreyesus, araştırmaların siyasallaştırılmamasını söyleyerek “salgının kökeni hakkında bilgi varsa bizimle paylaşılmalı” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD’deki bazı devlet kurumlarının koronavirüsün (Kovid-19) arkasında Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvar sızıntısının olduğuna dair iddiaların Pekin tarafından öfkeyle reddedilmesinin ardından tüm ülkeleri koronavirüsün kökenleri hakkında bildiklerini açıklamaya çağırdı.

‘HER BİLGİ PAYLAŞILMALI’

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Herhangi bir ülkenin pandeminin kökenleri hakkında bilgisi varsa, bu bilginin DSÖ ve uluslararası bilim camiası ile paylaşılması çok önemli" dedi.

Geçtiğimiz günlerde ABD basınına konuşan FBI Direktörü Christopher Wray, ajansının artık koronavirüs salgınının kaynağının "büyük olasılıkla Vuhan'daki potansiyel bir laboratuvar sızıntısı" olduğunu söyledi.

‘DÜNYAYI GÜVENSİZ HALE GETİRİYOR’

Tedros, DSÖ'nün suçu paylaşmak istemediğini, ancak "gelecekteki salgınları önleyebilmek, bunlara hazırlanabilmek ve yanıt verebilmek için bu salgının nasıl başladığına dair anlayışımızı ilerletmek" istediğini vurguladı. Köken araştırmasının siyasallaşmasının bilimsel çalışmayı zorlaştırdığını ve sonuç olarak dünyayı daha az güvenli hale getirdiğini de ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN