Dünya bu görüntüleri konuşuyor! Blackhawk (Kara Şahin) Taliban'ın elinde

Dünya bu görüntüleri konuşuyor! Blackhawk (Kara Şahin) Taliban'ın elinde

Bugün sosyal medyada yayınlanan bir görüntü tüm dünyada konuşuluyor. Söz konusu görüntülerde Taliban'ın 6 milyon dolarlık ABD yapımı Blackhawk (Kara Şahin) helikopterini ele geçirdiği görülüyor.

ABD 2001'den bu yana Afgan Ordusu için eğitim ve teçhizat için 83 milyar dolar harcandığı söylerken, Afganistan hükümetinin Taliban'ın eline geçmesinin ardından milyarlarca dolar değerindeki techizat Taliban örgütünün eline geçti.

Bunlardan bazılarını 2 milyon dolar değerindeki Humvees'ler ve 147 milyon dolarlık Black Hawk helikopterleri oluşturuyor. Taliban'ın şimdi ABD'nin Afgan ordusuna bağışladığı 200.000 ateşli silaha, 20.000 Humvee'ye ve yüzlerce uçağa erişmesinden korkuluyor.

GÖRÜNTÜ, SOSYAL MEDYADA ORTAYA ÇIKTI

Öyle ki, Taliban'ın ele geçtiği gözlenen bir UH-60 Black Hawk'ın pistte kullanılmaya çalışıldığı görülüyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir dakikalık videoda yakalanan helikopterin Taliban tarafından test edildiği gözlenirken, uzmanlar, Taliban'ın uçağı düzgün bir şekilde uçurma şansının olmadığını söylüyor.

afganistan

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da geçen hafta ''Techizatların oldukça büyük bir kısmı Taliban'ın eline geçti'' açıklamasında bulunmuştu.

SALDIRI UÇAKLARI DA TALİBAN'IN ELİNDE

Öte yandan ABD tarafından Afgan Ordusuna verilen teçhizatın şu anda Taliban'ın elinde olması muhtemel ayrıca 50.000 taktik araç, 1.000 mayına dayanıklı araç ve 150 zırhlı personel taşıyıcıyı da bulunuyor.

Uçaklar arasında dört C-130 nakliye uçağı, 23 A-29 Super Tucano turboprop saldırı uçağı, 45 UH-60 Black Hawk helikopteri ve 50 MD530 helikopteri de dahil olmak üzere 160'tan fazla uçak ve helikopter yer alıyor.

afganistan1

Bu ayın başlarında gösterilen bir dizi videoda Taliban'ın Rus helikopterlerini Kandahar şehri çevresinde uçurduğunu gösterilmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (13)
13 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN