Dünya bu olayı konuşuyor: Mona Lisa tablosuna 'pastalı' saldırı!

Dünyaca ünlü eserlerden biri olan Mona Lisa tablosuna Paris’teki Louvre Müzesi’nde saldırı gerçekleşti. Kadın kılığına giren saldırganın tekerlekli sandalyede otururken aniden kalkarak tabloya pasta fırlattığı görüldü. Saldırganın "Gezegeni yok etmeye çalışanlar var. Dünya'yı düşünün" diye bağırdığı öğrenildi.

Dünyaca ünlü eserlerden biri olan ve Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergilenen Leonardo Da Vinci resmettiği 16. yüzyıl yağlı boya portresi Mona Lisa tablosuna kadın kılığındaki bir adam pasta fırlatarak saldırdı.

'GEZEGENİ YOK ETMEYE ÇALIŞANLAR VAR. DÜNYAYI DÜŞÜNÜN'

Müzede bulunan tanıkların ifadesine göre, saldırıyı peruk takarak kadın kılığına giren ve tekerlekli sandalyeye binen bir adam gerçekleştirdi. Birden tekerlekli sandalyesinden fırlayan adam elindeki pastayı Mona Lisa tablosuna fırlattı. Saldırgan salondan çıkarılırken, "Gezegeni yok etmeye çalışanlar var. Dünya'yı düşünün" diye bağırdığı öğrenildi.

Müze güvenlikleri hızla saldırganı oradan çıkarırken, diğer ziyaretçilerin o anları kaydettiği görüldü. 1503 ve 1519 yılları arasında Leonardo da Vinci tarafından yapılan tablo, önünde bulunan güvenlik camı nedeniyle saldırıdan zarar görmedi.

Sosyal medyada paylaşılan bazı videolarda Louvre güvenlik görevlilerinin camı temizlediği görüldü.

62949df7cf202.jpg

TARİH BOYUNCA ÇEŞİTLİ SALDIRILARLA KARŞILAŞTI

Tarih boyunca Mona Lisa tablosu çeşitli saldırılarla karşılaştı. 1950’lerde bir adam tabloya sülfürik asit attı ve bu tabloda yıpranmaya yol açtı. Daha sonra Bolivyalı bir öğrenci ona bir taşla vurdu. 1974’de Japon bir kadın, tabloya kırmızı boya sıkarken, 2009 yazında bir Rus turist ona bir fincan çay attı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN