Dünya liderleri Rus işgalinin 2. yıl dönümününde Kiev'e gitti

Dünya liderleri Rus işgalinin 2. yıl dönümününde Kiev'e gitti

Birçok dünya lideri, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşın ikinci yıldönümününde desteklerini göstermek amacıyla bugün Kiev'e gitti. Liderler arasında İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yer alıyor.

Birçok dünya lideri, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşın ikinci yıldönümününde desteklerini göstermek amacıyla bugün Kiev'e gitti.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre liderler arasında İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yer alıyor.

İtalyan hükümeti daha önce 20 Şubat'ta Meloni'nin G7 devlet başkanlarının da yer aldığı ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin de katılmasının beklendiği video konferans toplantısına başkanlık edeceğini duyurmuştu.

GÜVENLİK ANLAŞMALARININ İMZALANMASI BEKLENİYOR

Von der Leyen sosyal medya hesabında Kiev ziyareti hakkında, "Her zamankinden daha sıkı bir şekilde ülke nihayet özgür olana kadar Ukrayna'nın yanındayız. Mali, ekonomik, askeri ve ahlaki açılardan" dedi.

Meloni ve Trudeau'nun, Fransa ve Almanya ile yakın zamanda varılan milyarlarca dolar değerindeki anlaşmalara uygun olarak, kısa ziyaretleri sırasında Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile güvenlik anlaşmaları imzalamaları bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN