İtalya lideri Meloni’den ‘Ukrayna’ açıklaması: Bu topraklar evimizin bir parçası

İtalya lideri Meloni’den ‘Ukrayna’ açıklaması: Bu topraklar evimizin bir parçası

Rusya’nın kanlı Ukrayna işgalinin ikinci yılında başkent Kiev’e giden İtalya lideri Meloni, Ukrayna'yı kendi evlerinin bir parçası olarak gördüklerini ve onu savunacaklarını ifade etti.

24 Şubat 2022’de patlak veren Rus işgalinin ikinci yılında Ukrayna’ya destek için Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Belçika Başbakanı Alexander de Croo ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile birlikte başkent Kiev’e giden İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Ukrayna'yı kendi evlerinin bir parçası olarak gördüklerini belirtti.

‘730 GÜNDÜR BİZE GÖSTERİYORLAR’

Meloni, Ukrayna direnişinin tarihin akışını değiştirdiğini belirterek, "Burası, Moskova'nın başarısızlığının ve Ukrayna'nın gururunun simgesidir. Füzelerden, bombalardan, açlıktan daha güçlü bir şeyin olduğunu hatırlatır, o da kişinin toprağına ve özgürlüğüne olan sevgisidir" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-11.jpg

Meloni, 2 yıl önce buradan kaçmayıp mücadele eden kadın ve erkeklere teşekkür etmek için bugün Kiev'de olduklarını dile getirerek, "Ukraynalılar sevdiklerini savundular, böylece bizi savundular. Bu topraklar, evimizin bir parçası ve onu savunmak için elimizden geleni yapacağımızı söylemek için bugün buradayız. 730 gün oldu. 730 gündür Ukraynalılar bize insanın özgürlüğüne inanmanın ne demek olduğunu hatırlatıyor" diye ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN