Dünyanın en mutlu 10 ülkesi belli oldu

Dünyanın en mutlu 10 ülkesi belli oldu

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) tarafından yayınlanan "2024 Dünyanın En Mutlu Ülkeleri" raporu yayımlandı. Raporda, İskandinav ülkelerinin mutluluk sıralamasında yine zirvede yer aldı. Türkiye ise 2023'te 106. sırada yer alırken, 2024'te 8 sıra yükselerek 98. sıraya yükseldi.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) tarafından yayınlanan "2024 Dünyanın En Mutlu Ülkeleri" raporu, küresel anket verilerine dayanarak hazırlandı. Raporda, İskandinav ülkelerinin mutluluk sıralamasında yine zirvede yer alması dikkat çekti.

İŞTE 2024'ÜN EN MUTLU 10 ÜLKESİ

Finlandiya

Danimarka

İzlanda

İsveç

İsrail

Hollanda

Norveç

Lüksemburg

İsviçre

Yeni Zelanda

2023 yılına göre sıralamada bazı değişiklikler de gözlendi. En dikkat çekici değişim, ABD'nin ilk 20'nin dışına çıkması oldu. Geçen sene 18. sırada yer alan ABD, bu sene 25. sıraya geriledi.

EN MUTSUZ ÜLKELER

Raporun en üzücü bulgusu ise Afganistan'ın en mutsuz ülke olarak belirlenmesi oldu. Lübnan, Lesotho, Sierre Leone ve Kongo da Afganistan'ı takip eden en mutsuz ülkeler arasında yer aldı.

TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA?

Türkiye ise 2023'te 106. sırada yer alırken, 2024'te 8 sıra yükselerek 98. sıraya yükselmeyi başardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN