Dünya'nın sonu gelecek! Bebek 10 santimlik kuyrukla doğdu: Görenleri şaşkına çevirdi

Dünya'nın sonu gelecek! Bebek 10 santimlik kuyrukla doğdu: Görenleri şaşkına çevirdi

Çin'de tıpta çok nadir görülen bir olay yaşandı. Yeni doğan bebeğin kuyruğu olduğunu fark eden aile apar topar hastaneye gitti! Bebek 10 santimlik kuyrukla dünyaya geldi...

Çin'de gerçekleşen çok nadir yaşanan bir tıbbi olay, bir bebek kuyrukla dünyaya gelmesiyle gündeme oturdu. Hangzhou Çocuk Hastanesi'nde doğan bebeğin kuyruklu olduğu doğrulandı. Pediatrist Dr. Li, bebeğin kuyruğunun 10 santimetre uzunluğunda olduğunu belirtirken, bu durumun nadir görülen bir tıbbi olayın sonucu olduğunu açıkladı.

TAMAMLANMAMIŞ BİR DEJENERASYON

Bebek, sırtında 10 santimlik bir kuyrukla dünyaya geldi

Yapılan omurilik manyetik rezonans görüntülemesi (MRI) sonucunda bebeğin kuyruğunun, omurilikteki tamamlanmamış bir dejenerasyonun bir sonucu olduğu teşhis edildi.

Dr. Li, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bağlı omurilik" adı verilen bu durumun, omuriliğin çevre dokulara anormal şekilde bağlı olduğu bir durum olduğunu belirterek "Bağlı omurilik, omuriliğin tipik olarak omurganın tabanında olmak üzere çevre dokulara anormal şekilde bağlı olduğu bir durumdur. Normalde omurilik, omurilik kanalı içinde serbestçe yüzer ve normal hareket ve fonksiyona izin verir. Ancak omuriliğin gergin olduğu durumlarda bu hareket kısıtlanır ve bu da çeşitli nörolojik sorunlara yol açabilir" dedi.

2014 YILINDA DA GÖRÜLMÜŞTÜ

Ancak bu durumun bir benzeri daha önce de yaşanmıştı. 2014 yılında beş aylık bir bebek olan Nuo Nuo, omurgada boşluk bırakan gelişimsel bir doğumsal bozukluk nedeniyle kuyrukla dünyaya gelmişti. Ailesi, kuyruğun büyümesiyle endişelenmiş olsa da cerrahlar, kuyruğun sinir sistemine bağlı olduğunu ve çıkarılması durumunda kalıcı hasar bırakabileceği için ameliyatı reddetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN