Ekvador'daki La Cumbre yanardağı patlamaya başladı

Ekvador'daki La Cumbre yanardağı patlamaya başladı

Ekvador'un Galapagos takımadalarının bir parçası olan La Cumbre yanardağının patlamaya başladığı açıklandı. Çevre Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Uydu sistemleri aracılığıyla gaz emisyonu ve termal anormallikler tespit edildi" dedi ve yanardağı izlemeye devam edeceklerini ancak patlamanın adalara yönelik turizmi etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Güney Amerika ülkesi Ekvador dün yaptığı açıklamada, Galapagos takımadalarının bir parçası olan La Cumbre yanardağının patlamaya başladığını bildirdi.

Reuters’ta yer alan habere göre Çevre Bakanlığı yanardağın bulunduğu adada yerleşim olmaması nedeniyle acil bir tehlike oluşmadığını ifade etti. Bakanlık yaptığı açıklamada, "Uydu sistemleri aracılığıyla gaz emisyonu ve termal anormallikler tespit edildi" dedi ve yanardağı izlemeye devam edeceklerini ancak patlamanın adalara yönelik turizmi etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Fernandina adasındaki La Cumbre, Ekvador ana karasından yaklaşık bin kilometre uzakta olan Galapagos'taki çok sayıda aktif volkandan biridir.

Uzaktan çekilen ve sosyal medyada yayılan görüntülerde, Pazar gününün erken saatlerinde şafak öncesi karanlıkta ilerleyen parlak lavlar görülüyordu.

Yanardağ, birkaç yıl süren faaliyetin ardından en son 2020'de patladı. Yetkililer, bu patlamanın muhtemelen daha önce kaydedilenlerden daha büyük olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN