El-Kaide'nin Joe Biden'a suikastini Usame Bin Ladin engellemiş

El-Kaide'nin Joe Biden'a suikastini Usame Bin Ladin engellemiş

90'lı ve 2000'li yıllarda ABD'ye yönelik saldırılarla gündeme gelen terör örgütü El-Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in, dünya tarihini değiştiren 11 Eylül saldırılarından 9 yıl sonra örgütüne, Joe Biden'a yönelik saldırı yapılmaması talimatı verdiği iddia edildi.

11 Eylül 2001 tarihinde ABD'nin New York kentinde Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerine düzenlenen terör saldırısının baş sorumlusu olan terörist elebaşısı Usame Bin Ladin'in 2010 yılında El-Kaide'ye verdiği emir gün yüzüne çıktı.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre; Bin Ladin, Joe Biden'ın olası başkanlığının muhtemel kötü yönetimi ve yetersizliği nedeniyle ABD'yi bir krize sürükleyeceği, dolayısıyla emrindeki teröristleri Biden'a suikast düzenlenmemesi doğrultusunda uyardı.

Hatırlanacağı üzere, ABD'de 3 Kasım 2020 tarihinde düzenlenen başkanlık seçimlerini Demokrat Parti adayı Joe Biden kazanmış ve ABD'nin 46. Başkanı seçilmişti.

osama-bin-laden-may-have-hidden-messages-in-porn-videos.jpg

İDDİA İLK KEZ 2012 YILINDA GÜNDEME GELDİ

Hürriyet'tin aktardığı bilgiye göre; İngiliz gazetesi, söz konusu belgenin terör örgütü liderinin 2011 yılında ABD Özel Kuvvetleri tarafından öldürüldüğü evde bulunduğunu yazdı.

Belgenin varlığını ilk kez 2012 yılında Washington Post'a açıklayan ABD istihbarat analistleri, Obama ya da Petraeus'a yönelik planların hiçbirinin gerçekçi olmadığının da altını çizmişti.

joe-biden-ap-20312142716387.jpg

11 EYLÜL SALDIRILARINDAN 10 YIL SONRA BULUNDU

ABD'nin Afganistan'ı işgal etme nedenlerinin başında gelen Usame Bin Ladin, 10 yıllık bir uğraşın ardından bulunmuş ve ABD Özel Kuvvetleri tarafından öldürülmüştü.

Bin Ladin ve El-Kaide, 1990'lı yıllarda düzenledikleri saldırılarla isimlerini dünyaya duyurmaya başlamış ancak esas bilinirlikleri, 3 bin kişinin hayatını kaybettiği 11 Eylül saldırılarıyla olmuştu.

Suudi Arabistan doğumlu olan Usame Bin Ladin, dünyanın en çok aranan ismiydi. Bin Ladin'in 100 milyonlarca dolarlık şahsi servetinin olduğu ve bunun da El-Kaide'nin ana gelir kaynağı olduğu ifade ediliyordu.

indir.jpg

ABD'NİN EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİNDEYDİ

Bin Ladin, 11 Eylül 2001'den önce de FBI'ın en çok arananlar listesinde yer alıyordu.

Usame bin Ladin'in emriyle gerçekleştirildiği sanılan diğer saldırılar arasında Ekim 1993'te Somali'de ABD askerlerine yönelik saldırı, Ağustos 1998'de Doğu Afrika'daki ABD elçiliklerine yönelik 224 kişinin hayatını kaybettiği ikiz bombalama ve Ekim 2000'de 17 ABD'li denizcinin öldürülmesi bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN