Elektronik sigara yüzünden ciğeri söndü!

Elektronik sigara yüzünden ciğeri söndü!

5 yıldır elektronik sigara kullanan 20 yaşındaki Karlee Ozkurt az kalsın canından oluyordu. Elektronik sigara nedeniyle ciğeri sönen genç kızda kalıcı hasar oluştu. "Artık 40 yaşımı göremeyeceğimden endişe ediyorum" diye konuşan Karlee, insanları Elektronik sigara kullanmamaları için uyardı.

ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaşayan 20 yaşındaki Karlee Ozkurt, 5 yıl boyunca elektronik sigara kullandı. Bağımlılık yaptığı için sağ akciğeri iki kez sönen genç kızda kalıcı hasar meydana geldi. New York Post'un haberine göre, genç kız, hayattaki en büyük pişmanlığının elektronik sigaraya başlamasının olduğunu söyledi.

"Artık 40 yaşımı göremeyeceğimden endişe ediyorum" diye konuşan Karlee, Kasım 2021'de işteyken ilk kez akciğeri söndü ve fark etmedi. Sırtından kas spazmı yaşadığını sanan genç kız, hastaneye ancak 2 gün sonra gitti.

Karlee, ilk seferinde akciğerinin iğne ve şırıngayla yeniden genişletilmesi gerektiğini ancak Kasım 2022'de akciğeri tekrar çöktükten sonra göğüs duvarına yeniden tutturulması için bir ameliyat geçirmek zorunda kaldığını anlattı.

screenshot-1.jpg

Genç kız, daha fazla insanın elektronik sigarayı bir bağımlılık olarak hayatında tutmaya devam etmemesi için insanları uyardı.

Uzmanlar, elektronik sigaranın sadece zararsız bir buhar değil, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen ve bağımlılık yapan bir ürün olduğu konusunda sık sık uyarı yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN