Endonezya'da heyelan ve sel 28 can aldı

Endonezya'da heyelan ve sel 28 can aldı

Endonezya'da bulunan Merapi Yanardağı'nın patlamasının ardından kül ve toprak yığınlarının muson yağmurları nedeniyle kayması ve sellerde 28 kişinin öldüğü bildirildi.

Endonezya'nın Batı Sumatra eyaletinde, Merapi Yanardağı'nın patlaması sonucu biriken kaya, kül ve toprak yığınının muson yağmurları nedeniyle kayması ve sellerde ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti.

BBC'ye konuşan Ulusal Afet Yönetim Ajansı Sözcüsü Abdul Muhari, yanardağın patlaması sonucu biriken kaya, kül ve toprak yığınının muson yağmurlarının etkisiyle kaydığını ve nehirlerin taştığını belirtti.

Bölgedeki köylerin yaşanan selden büyük zarar gördüğü bilgisini paylaşan Muhari, arama kurtarma ekiplerinin 28 cansız bedene ulaştığını aktardı. Muhari, bölgedeki kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İLK ALTI AY ÖNCE PATLAMIŞTI

Endonezya'da, Sumatra Adası'nın batısında yer alan Merapi Yanardağı ilk kez 3 Aralık 2023'te patlamıştı. İlk patlamadan bu yana yüzlerce kez patlayan yanardağda bölge sakinlerinin patlama merkezinden 4,5 kilometre yarıçapındaki bir alana girmeleri veya faaliyette bulunmaları yasaklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN