Endonezya'da köyler 'soğuk lav' altında: 41 kişi hayatını kaybetti

Endonezya'da köyler 'soğuk lav' altında: 41 kişi hayatını kaybetti

Endonezya'nın Sumatra Adası'ndaki Marapi Yanardağı'nın eteklerinde 'soğuk lav' akıntıları ve su baskınlarına sebep olan doğal afet, en az 41 kişinin ölümüne yol açtı.

Endonezya'nın Sumatra adasında bulunan Marapi Yanardağı'ndan kaynaklanan doğal felaket, bölgede büyük bir felakete sebep oldu. Şiddetli yağmurların neden olduğu çamur kayması ve yanardağdan gelen soğuk lav, en az 41 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı.

Endonezya'da köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi hayatını kaybetti

100'DEN FAZLA EV VE YAPIDA ZARAR

BBC Türkçe'nin haberine göre; Marapi Yanardağı'nın eteklerinden gelen kül ve kayalar, Cumartesi günü Sumatra adasının iki ilçesinde büyük yıkıma neden oldu. Bu doğal afetin etkisiyle bölgedeki 100'den fazla ev, cami ve kamu binası zarar gördü. Rina Devina gibi tanıklar, yanardağın eteklerinden gelen büyük kaya parçalarının düşüşü sırasında gök gürültüsü ve su kaynaması gibi sesler duyduklarını ve korku dolu anlar yaşadıklarını aktardılar.

Endonezya'da köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi hayatını kaybetti

Devina, olay sırasında dört komşusunun hayatını kaybettiğini belirtirken, diğer tanıklar da benzer trajik öyküler paylaştılar. Yetkililer, özellikle Agam bölgesindeki Canduang köyünde en fazla etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüler. Pazar günü öğle saatlerine kadar yapılan çalışmalarda, 19 kişinin cesedine ulaşıldı.

Marapi Yanardağı, daha önce 5 Aralık 2023'te meydana gelen patlama sonucu 23 dağcının hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Geçtiğimiz aylarda yaşanan patlamalar ve su baskınları, bölge halkı için süregelen bir endişe kaynağı haline gelmişti. Geçen ay yaşanan patlamalar sırasında küller 2 kilometre yükseğe kadar yükselirken, on binlerce kişi tahliye edilmek zorunda kalmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN