Ermenistan AB üyeliğine başvurmayı düşünüyor

Ermenistan AB üyeliğine başvurmayı düşünüyor

Rusya ile yaşanan gerginliklerin ardından Ermenistan'dan önemli bir açıklama geldi. Ülkenin Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan Batı ile daha yakın ilişkiler kurmaya çalışan Ermenistan'ın Avrupa Birliği üyeliğine başvurmayı düşündüğünü söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan dün yaptığı açıklamada, geleneksel müttefiki Rusya ile yaşanan gerginlikler karşısında Batı ile daha yakın ilişkiler kurmaya çalışan Ermenistan'ın Avrupa Birliği üyeliğine başvurmayı düşündüğünü söyledi.

Mirzoyan, TRT World kanalına verdiği röportajda, "Bugünlerde Ermenistan'da pek çok yeni fırsat büyük ölçüde tartışılıyor ve bunun Avrupa Birliği üyeliğini de içerdiğini söyleyebilirim, bu bir sır olmayacak." dedi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 2018 devrimiyle iktidara geldiğinden beri Ermenistan'ın Avrupa ve ABD ile bağlarını derinleştirerek geleneksel müttefiki Rusya'nın defalarca öfkesini çekti.

Erivan defalarca Moskova ile ittifakının Ukrayna'daki savaşa kadar uzanmadığını söylerken, Paşinyan Rusya'yı kendi hükümetini baltalamaya çalışmakla suçladı. Ermenistan ayrıca Rusya'yı, son yıllarda Moskova'ya yaklaşan uzun süredir rakibi olan Azerbaycan'a karşı kendisini savunamamakla suçluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN