Eski çalıştığı fabrikaya uçakla çarptı

Arjantin'de, işten çıkarılan bir pilot, eski çalıştığı fabrikanın binasına Cessna 152 model uçakla çarparak intihar saldırısı gerçekleştirdi. Olayda sadece pilot hayatını kaybederken, fabrikanın ürettiği patlayıcı maddeler nedeniyle geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

Arjantin'in Santa Fe şehrinde şoke edici bir olay yaşandı. Bir pilot, işten çıkarıldığı Air Liquide fabrikasının binasına Cessna 152 model uçakla çarparak intihar saldırısı düzenledi. Pilot, olay yerinde hayatını kaybetti.

İZİNSİZ KALKIŞ YAPMIŞ

Yerel medyaya göre, olay fabrika binasının batı kısmında, Presidente Perón Caddesi üzerinde bulunan tesiste meydana geldi. Saldırganın kimliği henüz açıklanmazken, genç bir adam olduğu ve az sayıda uçuş saatine sahip olduğu belirtildi. Uçağın, Rosario Aeroclub'a ait olduğu ve Alvear kasabasından izinsiz kalkış yaptığı ifade edildi.

Görgü tanıklarının kaydettiği görüntülerde, uçağın fabrikanın çatısına hızla çarptığı anlar açıkça görülüyor.

'YAKIT SIZINTISI TESPİT EDİLMEDİ'

Fabrikanın ürettiği oksijen tüpleri gibi patlayıcı maddeler nedeniyle olay yerinde geniş çaplı bir güvenlik operasyonu başlatıldı. Santa Fe Sivil Savunma Direktörü Marcos Escajadillo, "Önceliğimiz, patlama tehlikesinin olmadığından emin olmaktı. Yaklaşık bir saat sonra trafik normale döndü ve savcı soruşturmasına devam etti. Sadece yapısal hasar oluştu, yakıt sızıntısı tespit edilmedi" dedi.

Rosario Polis Şefi Daniel Acosta, olayın patlama riski yaratmamasını "bir mucize" olarak nitelendirdi ve sadece pilotun hayatını kaybettiğini belirtti. Homicide Unit Savcısı Mariel Oliva ise saldırı iddialarını ve pilotun niyetini araştırmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN