Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 21 Ekim'de 2007'deki seçim kampanyasında Libya lideri Muammer Kaddafi'den gelen yasadışı fonu kullanmaktan yargılanarak hüküm giymişti.
Avukatları hapse atılan Sarkozy'nin Mart ayında yapılacak temyiz duruşmasına dek serbest kalması için başvuru yapmıştı.
Sarkozy'nun akşam saatlerinde kaldığı La Sante Hapishanesi'nden bırakıldı.
5 yıl hapis cezası aldı: Sarkozy adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor
DURUŞMAYA VİDEO BAĞLANTISIYLA KATILDI
Video bağlantısıyla Paris'te görülen duruşmaya katılan Sarkozy, kaldığı tecrit hücresinde geçirdiği zamanı "zorlu" ve "kabus gibi" sözleriyle tanımladı.
Savcı Damien Brunet, Sarkozy'nin serbest bırakılması isteğinin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi, ancak Sarkozy'nin "Libya Dosyası" diye adlandırılan davadaki diğer tanıklarla temas etmemesi gerektiğini kaydetti.
Suçlamaları reddeden Sarmozy asla Kaddafi'den para almak gibi "delice bir fikre" kapılmadığını ve "yapmadığı bir şeyi de asla kabul etmeyeceğini" belirtti.
Eski Cumhurbaşkanı ayrıca hapiste geçirdiği süreyi "katlanılır" kılan hapishane görevlilerine de teşekkür etti ve "Müstesna bir insanlık gösterdiler" dedi.
