Estonya Genelkurmay Başkanı Herem: Rusya kitle imha silahı kullanırsa NATO müdahale etmeli

Estonya Genelkurmay Başkanı Herem: Rusya kitle imha silahı kullanırsa NATO müdahale etmeli

Estonya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Martin Herem, Rusya'nın Ukrayna savaşında kitle imha silahı kullanması durumunda, NATO'nun müdahale etmesi gerektiğini vurgulayarak ''Eğer Rusya kitle imha silahları kullanırsa NATO savaşa müdahale etmeli'' dedi.

Estonya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Martin Herem CNBC televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Korgeneral Herem, sunucunun, Rusya'nın Ukrayna'da nükleer, biyolojik veya kimyasal silah kullanması durumunda NATO'nun Rusya-Ukrayna savaşına müdahale edip etmemesi gerektiği sorusuna, "Eğer Rusya kitle imha silahları kullanırsa evet." şeklinde cevap verdi.

RUSYA, UKRAYNA'DA KİMYASAL SİLAH KULLANMAK İÇİN ZEMİN HAZIRLIYOR

Aynı televizyon kanalına konuşan Estonya Savunma Bakanlığı Sekreteri Kusti Salm ise Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal silah kullanmak için zemin hazırladığı fikrini öne sürerek "Söylemleriyle bunu açıkça yapıyor ve bunun gerçekleşmesi için şartları hazırlıyorlar. Burada bir nihai hedef olmadığını düşünmek saflık olur." dedi.

Salm, Rusya'nın, nükleer silah kullanacağına dair korku ortamı yaratarak gerilimi tırmandırdığı görüşünü savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN