Everest'te acı son! Tırmanan 2 dağcı hayatını kaybetti

Everest'te acı son! Tırmanan 2 dağcı hayatını kaybetti

Everest'e tırmanmaya çalışan 2 yabancı dağcı hayatını kaybetti. 8 bin 849 metre yükseklikteki Everest'te 1920'den bu yana 200'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Dünyanın zirvesi kabul edilen Everest Dağı'ndan yine ölüm haberi geldi. 

Organizatör şirket, Everest Dağı'nın zirvesine tırmanmaya çalışan ABD'li ve İsviçreli dağcıların dün yaşamını yitirdiğini duyurdu.

"YORGUN DÜŞÜP ÖLDÜLER"

Tur organizatörlerinden Chhang Dawa, Instagram'dan yaptığı paylaşımda, İsviçreli dağcı Abdul Waraich'in (41) zirveye tırmanmayı başardığını ancak yorgun düşmesi sonucu zirve yakınlarında öldüğünü belirtti.

Dawa, bölgeye oksijen tüpü ve gıda maddeleri gönderdiklerini ancak Waraich'yi kurtaramadıklarını söyledi. 

GERİ İNİŞTE CAN VERDİ

Şirket, ABD'li dağcı Puwei Liu'nin (55) ise Everest'in tepesinde yer alan ünlü Hillary Step kayalığına ulaştığı ancak 'kar körlüğü' ve 'yorgunluk' nedeniyle zirveye en yakın kamp olan 'Kamp 4'e' geri iniş yaparak burada ölüme yenik düştüğü bilgisini paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN