Evinize pil ve mum stoklayın! NASA'dan Dünyayı korkutan uyarı: İletişimi ve elektrikleri kesebilir

Evinize pil ve mum stoklayın! NASA'dan Dünyayı korkutan uyarı: İletişimi ve elektrikleri kesebilir

NASA'dan tüm dünyayı korkutan uyarı geldi. Bu uyarıyı gören vatandaşlar, evlerine pil ve mum stoklamaya başlayacak. İletişim ve elektrik kesintileri oluşabilir diyerek, o patlamaya dikkat çekti. Herkes önlemini alsın...

NASA, elektrik kesintileri ve iletişim kesintileri oluşabilir diyerek uyardı. O patlamanın ardından dünyayı korkutan açıklama geldi. Milyarlarca insanın yaşadığı dünyada pil ve mum stokları başladı. İşte korkutan olay...

NASA'DAN UYARI GELDİ

Güneş'te yaşanan devasa patlama dünya gündemine oturdu. Patlamaya dair, NASA'dan açıklama geldi. Dünya ve uzayda iletişim kesintileri yaşanabileceği öngörülerek uyarılar geldi. 22 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen patlamanın etkileri dünya gündeminde yerini aldı. Güneş patlamaları A, B, C, M ve X olarak gücüne göre ayrılırken, son patlama en güçlüyü ifade eden X sınıfı patlama olarak paylaşıldı. Bu patlamalar dünyadaki elektrik şebekeleri ve iletişimi olumsuz etkileyebilir.

2-004.jpg

SON 7 YILIN EN BÜYÜĞÜ

NASA tarafından yapılan açıklamada, güneşte meydana gelen patlamanın son 7 yılın en büyüğü olarak işaret edildi. Olayın ardından Space Weather Live'daki güneş patlama listesinin 27'inci sırasına yerleşti. Patlamanın boyutu X6.3 olurken, tarih boyunca kaydedilen en büyük patlama X40 olarak derecelendirildi.

ghav-4dxiaawrq3.jpg

2025 YILINDA ZİRVEYİ GÖRECEK

NTV tarafından paylaşılan bir haberde, patlamanın öncesinde çarşamba X1.8 ve perşembe günü X1.7 boyutunda patlamalar yaşandı. Geçtiğimiz gün meydana gelen X6.3 büyüklüğündeki patlama, yüksek frekanslı telsiz operatörlerinde sinyal kaybına ve bozulmaya neden oldu. Fakat halk için bir tehdit oluşturmadığı paylaşıldı.

2019 ylında başlayan bu patlamaların 6 yıl sonra, yani 2025 yılında zirveye ulaşması tahmin ediliyor. Beklentilere göre, 25'inci Güneş Döngüsü esnasında meydana gelen patlamanın, bu döngü boyunca Güneş aktivitesinde artışlar ve sık sık yaşanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN