Fas'ta deprem felaketi: Can kaybı 2 bin 681'e yükseldi

Fas'ta deprem felaketi: Can kaybı 2 bin 681'e yükseldi

Fas'ta yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 681'e, yaralıların sayısı ise 2 bin 501'e yükseldi. Dünyanın dört bir yanından bölgeye giden arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan insanları kurtarmak için zamanla yarışıyor.

Kuzey Afrika ülkesi Fas'ta, 8 Eylül gecesi, 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Söz konusu afet, ülkenin son yüzyılda yaşadığı en büyük deprem felaketi oldu.

Fas İçişleri Bakanlığı'nın güncel açıklamasında, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesi olan depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 681'e, yaralıların sayısının ise 2 bin 501'e yükseldiği belirtildi.

1-012

Dünyanın dört bir yanından bölgeye giden arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan insanları kurtarmaya çalışırken, köy yolları kapandığı için ekiplerin ulaşamadığı bölgelerde halk kendi imkanlarıyla enkazları kazmaya çalışıyor.

NE OLMUŞTU?

Fas'ta 8 Eylül gecesi merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

1-013

Depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini de etkilediği belirtilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN