Felaket o canlıyı da vurdu! Artık üremiyor… Biz dahil tüm canlılar tehlikede

Felaket o canlıyı da vurdu! Artık üremiyor… Biz dahil tüm canlılar tehlikede

Küresel ısınma en sonundan o canlıları da etkiledi! Nesilleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya... Artık üreyemiyorlar! Etkisi biz insanlara kadar gelecek! Tüm dünya tehdit altında...

Sonunda küresel ısınma, doğal yaşamı da derinden etkiledi! O canlıların nesli tehlikede, yok olma riskiyle karşı karşıya... Üreme yetileri tehlikeye girdi! Bu etki insanlara kadar ulaşacak! Tüm dünya büyük bir tehdit altında...

Yeni araştırmalara göre, Antarktika'nın hassas ekosistemini olumsuz yönde etkileyen iklim değişikliği ve buzulların erimesi sorunlarını bir kez daha gözler önüne serildi. İmparator penguenlerinin üreme yetenekleri, Antarktika'daki buz kaybının etkisiyle ciddi şekilde tehlikeye girdi.

YÜZDE 90'INDAN FAZLASININ NESLİ TÜKENECEK

10-cevren-1200x675.jpg

Nature dergisinin son sayısında yayınlanan bir araştırma, Bellingshausen Denizi bölgesinde imparator penguenlerinin üreme yeteneklerinin dramatik şekilde azaldığını belirtti. Bu bölgedeki deniz buzu kayıplarının yüzde 100'lere varan düzeyde olduğuna dikkat çekilerek durumun ciddiyeti vurgulandı. Araştırmacılar, bu hızlı değişimin, imparator penguenlerinin yüzde 90'ından fazlasının neslinin tükenme riskiyle karşı karşıya olduğunu tahmin ediyor.

Yaklaşık 10 bin genç penguenin su geçirmez tüylerini geliştiremeden hayatını kaybetme riski altında olduğu tahmin ediliyor. İmparator penguenleri deniz buzuna bağımlı bir yaşam sürdüğünden, buzun erimesi ve parçalanması, kuşların üreme süreçlerini ve gençlerin sağ kalma şansını büyük ölçüde tehlikeye atıyor.

DENİZ BUZUNUN ERİMESİ PENGUENLERİN ÜREMESİNİ ENGELLİYOR

w.jpg

British Antarctic Survey'den Dr. Peter Fretwell, bu durumun gelecekte daha büyük sorunları işaret ettiğine dikkat çekiyor. İmparator penguenlerinin üreme döngüsünün deniz buzuna dayandığını ve bu buzun kaybının kuşları zor durumda bıraktığını ifade etti. Ancak Dr. Fretwell, karbon emisyonlarını azaltarak iklim değişikliği sorununun üstesinden gelebileceğimize dair umutlu olabileceğimizin mesajını verdi.

DENİZ BUZU YENİDEN OLUŞABİLİR

tre.jpg​​​​​​​

Antarktika'daki deniz buzunun azalması, çevresel denge üzerinde olumsuz etkileri gözler önüne seriyor. Bilim insanları, özellikle deniz suyunun ısınması ve rüzgar düzenlerinin değişmesinin bu olguya yol açtığını belirtiyor. Ancak tüm umutsuzluğa rağmen, bu sorunun çözümünün mümkün olduğuna inanılıyor. Uzmanlar, karbon emisyonlarını düşürerek ve iklim değişikliğini geri çevirerek, Antarktika'daki deniz buzunun yeniden oluşabileceğini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN