Filipinler'de valiye suikast

Filipinler'de valiye suikast

Filipinler'in orta kesiminde yer alan Negros Oriental Valisi, evinde köylülerle görüştüğü sırada suikasta uğradı. Devlet Başkanı Marcos Jr, beş sivilin öldüğü saldırıyı kınadı. Başkan, "Bu alçakça suçun faillerini yakalayana kadar hükümetim dinlenmeyecek" dedi.

Polis, Filipinler'in merkezindeki Negros Oriental'in valisi Roel Degamo'nun, evinde köylülerle görüştüğü sırada askeri üniformalı silahlı kişiler tarafından öldürüldüğünü bildirdi. Silahlı saldırıda beş sivil hayatını kaybetti.

Askeri kamuflaj ve kurşun geçirmez yelekler giyen silahlı altı adam, arazi araçlarından inerek Negros Oriental Valisi Roel Degamo'ya ateş açtı. Saldırganlar, valinin Pamplona kasabasındaki evinin önünde en az beş kişiyi daha vurdu.

Öldürülen valinin eşi Pamplona Belediye Başkanı Janice Degamo, bir Facebook videosunda beş köylünün de hayatını kaybettiğini bildirdi. Adalet isteyen Belediye Başkanı, kocasının "böyle bir ölümü hak etmediğini" söyledi.

Polis, olay yerinden kaçan toplam 10 şüphelinin daha sonra arazi araçlarını terk ettiğini bildirdi. Güvenlik noktaları kuran polis, zanlıları yakalamak için il genelinde çalışma başlattı.

'ŞİMDİ TESLİM OLMAK SİZİN İÇİN EN İYİ SEÇENEK'

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, meydana gelen saldırıyı kınadı. Marcos yaptığı açıklamada, "Bu alçakça ve iğrenç suçun faillerini adalete teslim edene kadar hükümetim rahat etmeyecek" dedi.

Marcos, yetkililerin saldırı hakkında "çok fazla bilgi topladıklarını ve artık bu cinayetin arkasındakileri adalet önüne çıkarmak için nasıl ilerleyeceklerine dair net bir yönergeye sahip olduklarını" ayrıntı vermeden söyledi. Filipinler'in eski diktatörünün oğlu olan Marcos, saldırıyı planlayanlara ve katillere seslenerek "Sizi bulacağız. Şimdi teslim olursanız, sizin için iyi olur" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN