Filistin'de bu sefer Filistinliler çatıştı: Bir kişi hayatını kaybetti

Filistin'de bu sefer Filistinliler çatıştı: Bir kişi hayatını kaybetti

Yerel basında yer alan haberlere göre bir Filistinli, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan bir mülteci kampında Filistin Yönetimi'nin güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

SELMAN CÖMERT/KARAR

Filistinli Ramzi al-Ardah, Batı Şeria'nın kuzeybatısındaki Tulkarem mülteci kampında Filistin Yönetimi'nin güvenlik güçleri ile Filistinli savaşçılar arasında meydana gelen silahlı çatışmanın ardından vurularak öldürüldü.

Yerel kaynaklara göre çatışma, Filistinli savaşçıların daha önce İsrail'in kampa yaptığı baskınları engellemek için kurduğu barikatları kaldırmaya çalışan Filistinli güvenlik güçlerine gençlerin müdahale etmesi üzerine çıktı.

Al Jazeera'da yer alan habere göre, öldürülen Al-Ardah'ın babası Fakhri al-Ardah, güvenlik güçleri tarafından atılan göz yaşartıcı bomba nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi.

"BU KANLI İHLALE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ"

Tulkarem Tugayı adlı Filistinli silahlı grup tarafından yapılan açıklamada Filistin Yönetimi güçlerinin kamp sakinlerine gerçek mermilerle ateş açtığını söyledi.

Filistinli güvenlik güçlerinin, işgal güçlerinin hareketini engellemek için yerleştirilen barikatları kaldırdığını açıklayan Tulkarem Tugayı, "İşgale yardımcı olan bu eylem karşısında sessiz kalmayacağız ve bu kanlı ihlale müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

"HALKIN ŞİKAYETİ ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİK"

Filistin güvenlik güçleri sözcüsü Talal Dweikat, silahlı kişilerin bir hükümet binası önünde ateş açtığını ve bunun üzerine durumu kontrol altına almak için müdahale ettiklerini söyledi.

Dweikat, güvenlik güçlerinin vatandaşların okulların ve belediye binalarının önüne ve mülteci kampı içindeki yollara yerleştirilen bariyerlerle ilgili şikayetleri üzerine hareket ettiklerini söyledi.

Filistinli savaşçıların Filistinli güvenlik güçlerine ateş açtığını ve ardından çıkan çatışmada bir kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Dweikat, sorumlunun kim olduğunu belirtmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN