Fransa Rusya büyükelçisini çağıracak

Fransa Rusya büyükelçisini çağıracak

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırısının ardından iki Fransız insani yardım görevlisinin hayatını kaybetmesinin ardından Fransa harekete geçti. Fransız diplomatik bir kaynak Fransa'nın Rusya büyükelçisini çağıracağını belirtirken "Fransa, Rus saldırılarını ve Fransa'yı hedef alan dezenformasyondaki artışı kınayacak" dedi.

Fransız diplomatik bir kaynak, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırısının ardından iki Fransız insani yardım görevlisinin hayatını kaybetmesinin ardından Fransa'nın bugün Rusya büyükelçisini çağıracağını söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne'un 1 Şubat'ta Ukrayna'nın güneyindeki Herson bölgesine düzenlediği Rus insansız hava aracı saldırısında iki Fransız gönüllü yardım görevlisi öldürüldü ve üç kişi de yaralanmıştı.

Olayı Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne 'barbarlık' eylemi olarak tanımlamıştı. Diplomatik kaynak, "Fransa, Rus saldırılarını ve Fransa'yı hedef alan dezenformasyondaki artışı kınayacak" dedi.

RUSYA YANLIŞ BİLGİ YAYMAKLA SUÇLANDI

Ukrayna'daki savaş ikinci yıldönümüne yaklaşırken zaten soğuk olan Fransa-Rusya ilişkileri, Paris'in daha fazla uzun menzilli seyir füzesi gönderme vaadi de dahil olmak üzere Ukrayna'ya desteğini artırmasıyla son haftalarda daha da kötüleşti.

Rusya'yı alışkanlıkla yanlış bilgi yaymakla suçladı. Ocak ayının sonunda, Rus milletvekillerinin Ukrayna'daki Fransız 'paralı askerlerini' kınayan bir kararı kabul etmelerinden bir gün sonra, Paris'in Ukrayna'da paralı askerlerin faaliyet gösterdiğine dair her türlü fikir reddedildi.

Ayrıca Fransa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukraynalı savaş esirlerini taşıyan bir Rus uçağını düşüren füzelerin Fransız hava savunma sisteminden olabileceğini öne sürmesinin ardından yanlış bilgi aktarmakla suçladı.

Dışişleri bakanlığı, Başkan Emmanuel Macron'un bu ay sonunda Ukrayna'ya yapacağı ziyaret öncesinde Rusya'yı daha fazla dezenformasyon konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN