Fransa'da kürtajın korunmasını öngören yasa tasarısı onaylandı

Fransa'da kürtajın korunmasını öngören yasa tasarısı onaylandı

Fransa'da kadınların kürtaj hakkı Fransız Anayasasında korumayı amaçlayan bir yasa tasarısını ezici bir çoğunlukla onaylandı. Tasarı, 30'a karşı 493 oyla Ulusal Meclis'ten geçti.

Fransa'da, kürtajı anayasal güvence altına alan yasa tasarısına Ulusal Meclis'te yapılan oylama ile kabul edildi.

AP'de yer alan habere göre söz konusu karar, ABD'de kürtaj haklarının geri alınmasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından vaat edilmişti. Macron hükümeti, Fransa anayasasının 34'üncü maddesinin "kadınların garanti altına alınan kürtaja başvurma özgürlüğünün kullanılmasına ilişkin koşulları yasa belirler" ifadesini içerecek şekilde değiştirilmesini istiyor.

Fransa'da kürtaj 1975 tarihli bir yasayla suç olmaktan çıkarılmıştı ancak anayasada kürtaj hakları güvence altına alınmamıştı.

Tasarı dün akşam parlamentonun alt meclisinde 493 evet ve 30 aleyhte oyla oylandı. Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, "Bu gece Ulusal Meclis ve hükümet, kadınların tarihi kararında bir araya geldi" dedi.

Fransa'da kadınlar, hamileliğinin 14'üncü haftasına kadar yasal olarak kürtaj yaptırabiliyor. Tasarı Parlamento'dan geçerse Fransa, kürtaj hakkını anayasa tarafından güvence altına alan ilk ülke olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN