Fransa'daki sendikalardan İsrail protestosu

Fransa'daki sendikalardan İsrail protestosu

İsrail'in Filistinlilere yönelik insanlık dışı saldırıları Fransa'nın başkenti Paris'te sendikalar ve bazı siyasi parti üyeleri tarafından protesto edildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik akılalmaz saldırıları devam ederken, dünyanın birçok ülkesinden Filistin’e destek protestoları düzenleniyor. Fransa'da da sendikalar ve bazı siyasi parti üyeleri İsrail'in saldırılarını protesto etmek için Republique Meydanı’nda bir araya geldi. İsrail'e saldırıların durdurulması yönünde çağrı yapan göstericiler Filistin bayrakları taşıdılar.

2.jpg

Göstericiler aynı zamanda Fransa’yı da yaşanan saldırılara karşı duyarsız olmakla itham etti ve hükümetin geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşüne izin vermemesine de tepki gösterdi.

Protesto sırasında yapılan konuşmada, “Fransız hükümetine soruyoruz, İsrail'i Filistinlilere yönelik katliamları ve işlediği insanlık suçuna son vermesi için daha ne kadar Filistinli çocuk öldürülmesi gerekiyor. Filistin halkı ne zaman özgür ve insanca yaşayacak?” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN