Macron sonunda harekete geçti: Fransa'dan Gazze'ye tıbbı yardım için savaş gemisi

Macron sonunda harekete geçti: Fransa'dan Gazze'ye tıbbı yardım için savaş gemisi

İsrail Filistin'i 45. günde de aralıksız vurmaya devam ediyor. Fransa, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların neden olduğu insani krize yanıt olarak, bölgeye tıbbi yardım göndermeye ve ateşkes çağrısı yapmaya hazırlandığını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Dixmude helikopter gemisini Gazze'ye tıbbi yardım sunmak üzere Doğu Akdeniz'e göndermeye hazırlandığını duyurdu. Gemi, 10 tondan fazla tıbbi malzeme ve iki mobil sağlık istasyonu taşıyacak.

Macron ayrıca, hafta başında 10 tondan fazla tıbbi malzeme taşıyacak bir charter uçuşu da planlandığını açıkladı. Bu uçuş, özellikle her biri yaklaşık 500 ağır yaralıyı tedavi edecek iki mobil sağlık istasyonunu taşıyacak.

VOA Türkçe'nin haberine göre; Macron, Fransa'nın ayrıca 23 ve 30 Kasım tarihlerinde Avrupa'nın yardım çalışmalarına tıbbi ekipmanla katkıda bulunacağını da duyurdu.

Macron, "Gazze Şeridi'ndeki çok fazla sivil kayıp var. Faransa, bu krize karşı insanlığın sorumluluğunu yerine getirmeye kararlıdır" dedi.

NETENYAHU'YA 'ATEŞKES' ÇAĞRISI YAPTI

Macron, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde de ateşkes çağrısı yaptı. Macron, Netanyahu'ya "teröristleri halktan ayırmanın mutlak gerekliliği" ve "acil bir insani ateşkes sağlanmasının önemini" hatırlattı.

Macron, Batı Şeria'da Filistinli sivillere yönelik şiddeti de kınadı. Macron, Filistin Yönetimi ve bölgedeki tüm ülkelerin 7 Ekim'de İsrail'de Hamas tarafından gerçekleştirilen terör saldırısını kararlılıkla kınamaları gerektiğini söyledi.

Ramallah'taki sağlık bakanlığına göre İsrail askerleri ve yerleşimciler savaşın başlamasından bu yana Batı Şeria'da 200'den fazla Filistinliyi öldürdü.

Fransa tıbbi yardım gönderme kararı, İsrail ve Filistinlileri karşı karşıya getiren çatışmalara verilen uluslararası tepkide önemli bir adım olarak görülüyor.

ÖLÜ SAYISI 13 BİNİ GEÇTİ

Öte yandan İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'de başlattığı bombalamalar sonucu ölü sayısı 13 binin üzerine çıktı. Ölenlerin5 bin 500'ü çocuk, 3 bin 500'ü ise kadın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN