Fuji dağı manzarasını engelleyen apartmana yıkılacak

Fuji dağı manzarasını engelleyen apartmana yıkılacak

Tokyo'nun Kunitaçi bölgesinde inşa edilen ve Fuji Dağı manzarasını engelleyen 10 katlı apartmanın yıkılmasına karar verildi. Sekisui House firması, manzaraya değer veren kültürü göz ardı ettiklerini kabul ederek özür diledi.

Japonya'da, tamamlanmış ve satışa hazır bir apartmanın Fuji Dağı manzarasını engellemesi nedeniyle yıkılacağı açıklandı. Sekisui House firmasının açıklamasına göre, Tokyo'nun Kunitaçi bölgesinde bulunan 10 katlı ve 18 dairelik apartman, Fuji Dağı manzarasını kapattığı için şikayetlere yol açtı.

Mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine, firma manzara etkisinin yeterince dikkate alınmadığını kabul ederek binanın yıkılmasına karar verdi. Müteahhit firma, manzaraya değer veren kültürün farkında olduklarını ancak bunu yeterince göz önünde bulunduramadıklarını belirtti ve özür diledi.

Ocak 2023'te inşaatına başlanan ve Kunitaçi İstasyonu'na 10 dakika yürüme mesafesinde olan binanın daire fiyatlarının 70 milyon yenden (446 bin dolar) başladığı belirtildi. Sekisui House, yıkım maliyetlerini karşılayacağını ve Kunitaçi Belediyesi'ne bildirimde bulunduğunu açıkladı.

Fuji Dağı, Yamanaşi ve Şizuoka eyaletleri arasında yer alan, 3 bin 776 metre yüksekliğiyle UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Japonya'nın ulusal simgelerinden biri olan önemli bir dağdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN