Gazze saldırılarına ünlülerden tepki gelmeye devam ediyor

Gazze saldırılarına ünlülerden tepki gelmeye devam ediyor

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana süren Filistinlilere yönelik şiddetine ünlü isimlerden tepki yağmaya devam ediyor. İngiliz rock grubu Pink Floyd'un solisti Roger Waters, ABD'li model Bella Hadid, Gigi Hadid, şarkıcı Dua Lipa ve Zayn Malik gibi çok sayıda sanatçı sosyal medya hesapları üzerinden Filistin halkına destek mesajları paylaştı.

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları devam ederken dünyanın farklı ülkelerinden ünlü isimler, İsrail'e tepkilerini sürdürüyor. Takipçi sayılarıyla milyonlarca kullanıcıya ulaşabilen sanatçıların Filistin halkına sosyal medya üzerinden desteği devam ediyor.

Filistin asıllı ABD'li model Bella Hadid, olayların başladığı ilk günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Eğer Amerikalıysanız bilin ki ödediğiniz vergilerin bu yaşananlarda payı var! İsrail'e her yıl 3.8 milyar dolar ödüyoruz. Bunu biliyor muydunuz?" ifadelerini kullanmıştı.

bb.jpg

''FİLİSTİN ÖZGÜR KALANA KADAR FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK''

Hadid, New York'ta yapılan ve kendisinin de katıldığı Filistin'e destek yürüyüşünden kareler paylaşarak, "Şu an böyle hissediyorum. Bu kadar güzel, zeki, saygılı, sevgi dolu, kibar ve cömert Filistinlinin etrafında olmak... Bütün hissettiriyor. Filistin özgür kalana kadar Filistin'e özgürlük." diye yazdı.

42 milyondan fazla takipçisi olan sanatçının paylaşımına 30 binden fazla kişi yorum yaptı.

"FİLİSTİN HALKINA YÖNELİK ETNİK TEMİZLİK SONA ERMELİ"

Bella Hadid'in kardeşi Gigi Hadid ve ailenin diğer üyeleri de sosyal medya hesaplarından Filistinlilere destek mesajı paylaşan ünlüler arasındaydı.

dua.jpg

Arnavut kökenli İngiliz şarkıcı Dua Lipa ise 66 milyondan fazla takipçisi olan Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistin halkına yönelik etnik temizlik sona ermeli. Yeter! Bu bir insan hakları meselesi. Uyanın insanlar." dedi.

İsrail'in saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Pakistan asıllı İngiliz şarkıcı Zayn Malik de Filistin halkına destek mesajı verdi. Malik, "Filistin halkının yanındayım. Sevdiklerini kaybeden aileler için kalbim ağrıyor. Yetim kalan ve öldürülen çocukların sessiz tanıkları olarak duramayız." çağrısında bulundu.

"İNSANLARIN, EVLERİNDEN SOYKIRIM GİBİ ÇIKARILMASINA DESTEK OLUYORSUNUZ"

Ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd'un solisti Roger Waters ise işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilerin Yahudi yerleşimciler tarafından zorla evlerinden çıkarılmasını eleştiren bir video yayınladı.

r.jpg

Waters, yayınladığı videoda "İsrail'i her koşulda destekliyorum" şeklinde açıklamada bulunan ABD Başkanı Joe Biden'a seslenerek, "İnsanların, evlerinden soykırım gibi çıkarılmasına destek oluyorsunuz. Sen nasıl hissederdin Joe Biden? Evinde oturuyorsun, orası senin evin, ailenle yüzyıllardır yaşadığınız yer ve bazı pislikler onu alıp gidiyor." sözleriyle eleştirdi.

rooo.jpg

Kanadalı R&B sanatçısı The Weeknd da yerlerinden edilmiş Filistinlileri desteklemek için Instagram hikayesinde "Kudüs'ü Koru" mesajını içeren bir illüstrasyon paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN