Gazze’de can kaybı 48 bin 458’e yükseldi

Gazze’de can kaybı 48 bin 458’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda 5 sivilin yaşamını yitirmesiyle can kaybı 48 bin 458’e yükseldi. 7 Ekim 2023'te başlayan saldırılarda yaralı sayısı ise 111 bin 897'ye çıktı.

İsrail ordusu Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ne topçu saldırısı düzenledi. Saldırıda iki Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, kentteki El-Ehli Baptist Hastanesi morguna kaldırıldı. Ayrıca, Gazze'nin güneyindeki Refah'ın batısı ve Han Yunus'un doğusundaki Absan el-Kebira bölgesi de İsrail askeri araçlarının yoğun ateşine hedef oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son saldırılarda 37 sivil de yaralandı. İsrail, Hamas ile yapılan ateşkesin 1. aşamasının sona ermesinin ardından saldırılarını yeniden yoğunlaştırmış durumda. 7 Ekim 2023'te başlayan saldırıların toplam bilançosunda ise 48 bin 458 can kaybı ve 111 bin 897 yaralı bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN